Celjani rutinirano do zmage nad zadnjeuvrščeno Rogaško (video)


Nogometaši Celja so v četrtem krogu državnega prvenstva gostili zadnjeuvrščeno Rogaško. Celjani so skozi večji del srečanja brez težav nadzirali potek tekme in povsem zasluženo vpisali nove tri točke.

Celje : Rogaška 2:0 (0:0)
Ikwuemesi (59′), Matko (85′)

Celje: Rozman, Zec (od 78′ Milić), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Zabukovnik, Mačak (od 64′ Popović), Svetlin, Edmilson (od 78′ Špeljak), Ikwuemesi, Lamy (od 51′ Matko)

Celjani so bili na začetku tekme podjetnejši, pritisk na obrambo Rogaške pa se je vse bolj stopnjeval. V 35. minuti je najprej dlani gostujočega vratarja dodobra ogrel Lukas Mačak, minuto kasneje pa je žogo v mrežo pospravil Tamar Svetlin, a se je med gradnjo akcije, ki je vodila do zadetka, v prepovedanem položaju znašel Edmilson.

V drugem delu igre so grofje potrpežljivo držali žogo in čakali na zrelo priložnost, do katere so prišli v 59. minuti. Takrat je brazilski napadalec dobro zaposlil Charlesa Ikwuemesija, ki je s peto atraktivno in iznajdljivo zadel za celjsko vodstvo. 26-letni Edmilson je imel za tem priložnost, da prednost še dodatno poviša, a je njegov strel zletel čez vrata črno-belih.

Vendarle so Celjani prišli do novega zadetka v 85. minuti, ko je Tamar Svetlin v ogenj poslal Aljošo Matka, slednji pa je dobro podajo nadgradil še s fantastičnim zaključkom. Varovanci Alberta Riere so imeli izrazito terensko premoč, kateri nogometaši Rogaške nikakor niso bili kos. Grofje so v zaključku tekme nasprotniku ”skrili” žogo in tekmo mirno pripeljali do konca.

Zdi se, da se celjski nogometaši niso potrebovali pretirano namučiti za svojo drugo zmago v letošnji sezoni prvenstva, kar je vsekakor voda na mlin pred povratnim obračunom v okviru evropskih kvalifikacij proti beloruskemu Nemanu, ki bo v četrtek na Madžarskem.

Standings provided by Sofascore