Celjani s štirimi naslovi prvakov na državnem prvenstvu v krosu


Atletska sezona se je v soboto zaključila z državnim prvenstvom v krosu. Tekači so se zbrali pri Soboškem jezeru, kjer so tekmovali v sončnem vremenu in brezvetrju. Člani Atletskega društva Kladivar Celje so trikrat stopili na najvišjo stopničko.

Proga je bila zahtevna; foto: Peter Kastelic / AZS

Na 8-kilometrski preizkušnji je v članski kategoriji slavil kladivarjevec Vid Botolin, ki je za 13 sekund prehitel klubskega kolega Jana Kokalja, ki je končal kot drugi.

Državni prvak je po tekmi dejal: “Pripravljenost je zelo dobra. Vesel sem, da spet normalno treniram, kar mi je trenutno najbolj pomembno. Odhajam na priprave na Ciper, nastop na evropskem prvenstvu v krosu pa bom letos izpustil in se raje pripravil na dvoransko sezono. Naslednje leto pa bi se rad uvrstil na evropsko prvenstvo v Rimu.”

Pri mlajših mladinkah je na 3-kilometrski progi slavila kladivarjevka Tia Tanja Živko.

V Celje je šel tudi naslov pri dekletih do 14 let, kjer je bila najhitrejša: Brina Vogrin Cingesar, pri fantih pa Jaša Pilih.

V kategoriji do 12 let je zmagal Lovro Obrez.

Bero medalj Celjanov so dopolnili: v kategoriji do 12 let Tinkara Gajšek z drugim mestom, tretja pa sta bila Matic Krašovec v kategoriji do 16 let in Hana Jost pri starejših mladinkah.