Celjani se s premora vračajo z zmago


Celjski rokometaši so se po odmoru vrnili v Zlatorog, kjer jih je čakal 14. krog državnega prvenstva in obračun s Krko. V precej vročem in razgretem vzdušju so uspeli ugnati Novomeščane in ohraniti vodilen položaj na tabeli.

Celje Pivovarna Laško : Krka 31:27 (17:10)
Strelci Celja: Strmljan, Vlah in Janc 5, Marguč 4, Mlakar in Mazej 3, Ivanković 2, Cokan, Suholežnik, Martinović in Žabić 1

Celjani so dobro odprli dvoboj in povedli s 3:0, nato pa so gostje vendarle uspeli dvigniti nivo igre in se enakovredno kosati s pivovarji. Celjski rokometaši so se v drugi polovici prvega polčasa odlepili na 5 zadetkov prednosti (13:8). Ob polčasu je bil rezultat 17:10, celjski vratar Gal Gaberšek pa je zbral kar 10 obramb. Prvi del srečanja je zaznamovala tudi izključitev gostujočega trenerja Mirka Skokota.

Domači rokometaši so nekoliko slabše odprli drugi del z delnim izidom 0:4. V 44. minuti so se gostje nato povsem nepričakovano približali le na gol zaostanka (23:22). Trenutek kasneje se je tekma še dodatno zaostrila, ko je Žan Grojzdek prejel rdeči karton zaradi udarca nad Tilnom Strmljanom.

Celjani so se kljub vsemu uspeli znova odlepiti na 4 zadetke (28:24) in na koncu slaviti z izidom 31:27. V zadnjih minutah sta padla še dva rdeča kartona od skupno štirih. Zaradi medsebojnega obračunavanja sta ju prejela celjski kapetan Aleks Vlah in rokometaš Krke Veljko Stanojević.

Alem Toskić, trener Celja je po tekmi povedal: “To je zelo pomembna zmaga za nas. Vedeli smo, da je vsaka prva tekma zelo zahtevna. Nismo dovolili, da bi se zgodilo presenečenje. Prvi polčas smo odigrali resnično dobro, v nadaljevanju pa nekoliko popustili. Tistega kar se je dogajalo v drugem polčasu ne bom komentiral, saj gledam le na svojo ekipo. Pomembni sta dve točki in zdaj se osredotočamo na tekmo EHF Lige prvakov.”

Celjani ostajajo vodilno moštvo z dvema točkama naskoka pred Trebanjci. Naslednja preizkušnja jih čaka v četrtek, ko bodo v okviru Lige prvakov gostovali pri francoskemu Nantesu.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook