Celjani se močno krepijo, v svoje vrste so pripeljali še slovenskega reprezentanta


Pri NK Celje so se v zadnjih dneh okrepili že s tremi nogometaši, klubski cilji so vsekakor visoki glede na vse te okrepitve.

Celjski dres bodo odslej nosili slovenski reprezentant Žan Karničnik, vratar Matko Obradović in Klemen Nemanič, medtem ko so se v klubu sporazumno razšli z vratarjem Florijanom Raduho, ki se v 16 nastopih za Celje ni uspel prav posebej proslaviti. Pred vrati Celja je tudi nogometaš Mure Luka Bobičanec, toda njegov prestop je še v fazi pogajanj.

Celjani so najprej podpisali pogodbo z vratarjem Matkom Obradovićem. 31-letni Hrvat ima z igranjem v prvem kakovostnem rangu slovenskega nogometa že precej izkušenj, ki si jih je nabiral v Krki, Mariboru in Muri.

Vratar Matko Obradović

Nato je sledil prihod Nemaniča. Gre za osrednjega branilca, ki je prišel iz 2. romunske lige, pred tem pa je že igral med slovenskimi prvoligaški, in sicer kot igralec Sežane.

Klemen Nemanič

Včeraj pa so Celjani v svoje vrste pridobili še Žana Karničnika, ki je doslej zbral 13 nastopov za slovensko izbrano vrsto. Naprej bo v Celju nastopal kot posojen nogometaš s strani bolgarskega Ludogorca, kjer se ni uspel posebej naigrati. Celjani imajo zanj tudi možnost odkupa. Poleg bolgarskega aktualnega prvaka je Karničnik zastopal še Muro in Maribor.

Simon Valant, foto: NK Celje/Facebook