Celjani še naprej ostajajo neporaženi v državnem prvenstvu


Nogometaši Celja so v devetem krogu državnega prvenstva gostili Radomlje. Gostje so Celjanom nudili dostojen odpor, toda kljub temu so tri točke ostale v knežjem mestu.

Celje : Radomlje 1:0 (1:0)
Zabukovnik (31′)

Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Nemanič, Milić (od 80′ Ajhmajer), Kouter (od 58′ Vrbanec), Zabukovnik, Bobičanec (od 58′ Bizjak), Kvesić, Matko, Prutsev (od 58′ Edmilson)

Celjani so si prvo večjo priložnost ustvarili preko Aljoše Matka, a je njegov strel zletel mimo vrat. Celjski nogometaši so v 31. minuti vendarle kronali terensko premoč. Po podaji Maria Kvesića iz kota je žogo z glavo v mrežo gostov pospravil nekdanji član Radomelj, Mark Zabukovnik. Grofje so po vodstvu stopili na žogo in umirili igro.

Rezervist Edmilson je sredi drugega polčasa prišel do novega celjskega zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V zadnji minuti rednega dela igre se je po strelu Dejana Vokića izkazal celjski vratar Matjaž Rozman, ki je tako svojo mrežo ohranil nedotaknjeno še četrtič v aktualni sezoni prve lige.

Zadetek 22-letnega vezista se je tako izkazal za odločilnega, varovanci Alberta Riere pa še vedno ostajajo edina neporažena ekipa v prvenstvu. Celjani sicer tokrat kar se tiče igre niso ravno blesteli, so pa z zmago svojo prednost pred ljubljansko Olimpijo, ki je danes klonila proti mestnemu tekmecu Bravu, povišali na pet točk. V sredo bo v Celju gostoval Aluminij.

Standings provided by Sofascore