Celjani še zadnji udeleženci finalnega turnirja Pokala Slovenije


Celjski rokometaši so se danes z Maribor Branikom pomerili še za zadnjo vstopnico za zaključni turnir Pokala Slovenije, kamor so bili predhodno že uvrščeni MRK Krka, RD Koper 2013 in RK Jeruzalem Ormož.

Celjani so zanesljivo zmagali in se uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije. S tem še naprej ostajajo edina ekipa, ki je sodelovala na prav vseh zaključkih tega tekmovanja v samostojni Sloveniji.

Celjani so bili izraziti favoriti tega dvoboja, vendar so to potrdili šele v drugem polčasu. Začetek tekme je bil sicer po željah Celjanov, saj so si hitro priigrala prednost treh zadetkov in kazalo je, da bodo celjski rokometaši že v prvem polčasu odločili zmagovalca. Toda po uvodnih vodstvih 5:2 in 6:3 so domači popustili.

Slaba obramba in napake v napadu so začeli izkoriščati Mariborčani, ki so v šestnajsti minuti izenačili na 8, nato pa prešli v vodstvo takoj po minuti odmora Branka Tamšeta. Gostje so največ vodili tudi za štiri zadetke, a Celjani so do konca polčasa mukoma prišli do izenačenja (15:15).

V drugem polčasu so se domači zbrali in stvari hitro postavili na svoje mesto. Že takoj na začetku so prešli v vodstvo, ki ga vse do konca niso več izpustili iz rok. Borbeni gostje so se nekajkrat še uspeli približati na zadetek zaostanka, v zadnji četrtini igre pa niso več uspeli držati koraka z domačini.

Celjani so prednost vztrajno višali ter na koncu prišli do zanesljive zmage (32:26), ki jih pelje na zaključni turnir tekmovanja, ki naj bi bil 21. in 22. aprila.

Celjske igralce naslednja tekma čaka v soboto, ko bo v Zlatorogu gostovala Krka, nakar sledi reprezentančni premor.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Maribor Branik  32:26 (15:15)

Dvorana Zlatorog, 350 gledalcev, sodnika: Ivančič I., Ivančič D.

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 17 obramb, Panjtar; Vujović 5, Jurečič 2, Zakošek, Malus 5, Razgor 6/2, Suholežnik, Marguč 2, Grošelj, Žabič, Sliškovič 3, Anić 1, Dujshebaev, Mačkovšek 6, Mlakar 2; trener Branko Tamše

Izključitve: 2 min; 7-metrovke: 2/2

RK Maribor Branik: Đurica 9 obramb, 1 zadetek, Čudič 1 obramba; Bogadi 2, Celminš 1, Sok 4/1, Levc 2, Jerenec 5, Rotim 1, Velkavrh 2, Ranevski, Kete2, Štumpfl 2, Bezgovšek 2, Sivić 2, trener: Marko Šibila

Izključitve: 6 min; 7-metrovke: 1/2