Celjani slavili v rokometnem derbiju kroga


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so doma slavili v derbiju 7. kroga prve rokometne lige proti Ribnici. Tekma je bila zaradi poostreniuh ukrepov ponovno odigrana pred praznimi tribunami. Namesto tega so v Zlatorogu vsak sedeže, kateri bi sicer bil zapolnjen, opremili z imenom tega navijača.

Celjane sedaj v sredo čaka pomembna tekma lige prvakov, gostujejo namreč v Zagrebu.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v 7. krogu Lige NLB pomerili z ekipo Ribnice. Tekma je bila, zaradi novih sprejetih ukrepov vlade in naporom za preprečevanje širjenja Covid-19, odigrana brez gledalcev. Namesto prisotnosti teh so bili sedeži v dvorani oppremljeni z njihovimi imeni.

Gostje so današnje srečanje bolje začeli in na začetku četrte minute povedli z 1:3. Domačini so nato ogreli in v sedmi minuti rezultat prvič izenačili (4:4). V naslednjih osmih minutah je bil rezultat še šestkrat izenačen, vse do 10:10. Takoj na začetku drugega dela prvega polčasa pa so Celjani prišli do prvega vodstva za dva zadetka, ko je zadel Šarac. Ko sta gola dosegla še Marguč in Leban, gostje pa dvakrat zadeli okvir vrat, je prednost prvič na tekmi znašala +4. Ribnica v tem obdobju ni zadela celih sedem minut. Po minuti odmora, ki jo je zahteval gostujoči trener, so Ribničani znova vzpostavili ravnotežje, tako da je prednost domačih ves čas do izteka prvega dela znašala med tremi in štirimi zadetki. Prvi polčas se je končal 18:14.

Drugi polčas so Celjani začeli odlično, še naprej je blestel Šarac, ki se je ob koncu tekme ustavil pri desetih zadetkih. Ko so Celjani takoj povedli za pet golov je kazalo, da bodo hitro strli Ribničane, a so se ti še naprej odlično upirali. Vsakič ko so povedli za pet, je Ribnica dosegla dva zadetka zapored in to se je ponavljalo vse do zadnjih deset minut. Takrat je Horžen prvič povišal na šest, skupaj s soigralci pa so nato prednost nekajkrat dvignili celo do +8, po nekaj napakah v napadu pa so gostje rezultat uspeli le nekoliko ublažiti. Prvi strelec je bil kot rečeno Šarac z desetimi zadetki, sedem jih je dodal Marguč, za goste pa je šestkrat zadel Miličevič. Celjane sedaj čaka tekma lige prvakov in gostovanje v Zagrebu. Tekma bo v sredo, 21. oktobra ob 20.45.

RK Celje Pivovarna Laško : RD Riko Ribnica 35:29 (18:14)

Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Majer, Žitnik

RK Celje Pivovarna LaškoIvič 5/1 obramb, Vujovič 4 obrambe; Cvetko 1, Mazej, Marguč 7/4, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko 1, Kodrin 3, Horžen 4, Grebenc, Kljun 1, Mlakar, Leban 3, Novak 2/2, Načinović; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 6/6

RD Riko RibnicaBojić 6 obramb, Glavan 4 obrambe, 1 zadetek; Strmljan 5, Petek, Eskeričić, Žagar, Knavs 1, Ranisavljević 3, Miličević 6, Pahulje, Nosan B. 3, Cimerman 5, Pucelj 4/2, Nosan M., Setnikar 1, Atanasov, trener: Damjan Škaper

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 2/3

R. Č.