Celjani so bili boljši nasprotnik, a zmagala je Olimpija (foto)


Celjski nogometaši so v 27. krogu državnega prvenstva gostili vodilno moštvo lige iz slovenske prestolnice. Olimpija Ljubljana je z nekoliko neprepričljivo predstavo Celju zadala sedmi poraz v aktualni sezoni.

Celje : Olimpija Ljubljana 0:1 (0:0)
Bristrić (82′)

Začetna postava Celja: Obradović; Karničnik, Nemanič, Zec, Štefulj, Popović, Vrbanec, Kouter, Bizjak, Bajde, Matko

Po nekoliko bolj zaspanem in taktičnem prvem polčasu obeh ekip, so Celjani v drugem delu tekme prestavili v precej bolj napadalno prestavo. Že v uvodnih sekundah drugega polčasa je ob vstopu v igro z individualno akcijo zapretil Charles Ikwuemesi, toda žogo je iz golove črte zbil Aljaž Krefl.

Celjsko obleganje ljubljanskih vrat se je nadaljevalo zgolj minuto kasneje, ko so grofje kar trikrat poizkusili s strelom, a brez uspeha. Celjski gol je visel v zraku, Olimpija pa je bila v povsem podrejenem položaju. Kar nekako čudežno je ostalo pri rezultatu 0:0.

V 68. minuti je imel novo veliko priložnost Ikwuemesi, a znova se je izkazal vratar zeleno-belih Matevž Vidovšek. Nigerijski napadalec je dve minuti kasneje znova prišel do strela, tokrat z glavo, ponovno pa je izjemno posredoval ljubljanski čuvaj mreže, ki je bil na koncu definitivno najboljši posameznik obračuna in junak zmajev.

Sledila je 82. minuta in šok za celjske navijače, ko so gostje praktično iz nič prišli do vodilnega zadetka. Slabo pokrivanje celjskih osrednjih branilcev je izkoristil rezervist Admir Bristrić, ki se je znašel povsem neoviran sredi kazenskega prostora grofov. S tem je mladi napadalec postavil tudi končni izid, Celjani pa so dokaj nezasluženo izgubili.

Albert Riera, trener Olimpije, je po tekmi povedal:

Celje ni zaman na vrhu ligaške lestvice, so dobra ekipa. Danes so pokazali lepo predstavo.”

Roman Pilipčuk, trener Celja, po tekmi:

”Na današnji tekmi si nismo zaslužili poraza. Če ne zadaneš, ne moreš zmagati. Imeli smo dvakrat večje število priložnosti od nasprotnika, a nismo uspeli zadeti. A to je nogomet. Z dvignjeno glavo gremo naprej.”

Celjski nogometaši po porazu zasedajo tretje mesto, že to soboto pa bo priložnost za popravni izpit, ko na Stadion Z’dežele prihajajo Domžale in nekdanji celjski strateg Simon Rožman.

Vrhunci tekme med Celjem in Olimpijo:

Foto galerija: David Valant