Celjani so se v finalu turnirja Labin pomerili s hrvaškimi prvaki


V okviru mini tridnevnih priprav v hrvaški Istri so se celjski rokometaši minuli vikend udeležili turnirja, na katerem so sodelovali še Rudar Labin, Zagreb in Borac iz Banja Luke.

Turnir je potekal v Labinu, prvi nasprotnik Celja pa so bili prav domačini. Celjani so brez večjih težav odpravili Hrvate z rezultatom 37:24 in se uvrstili v finale turnirja Labin. Najbolj natančna sta bila Gal Marguč, ki je dosegel 7 zadetkov in Mitja Janc, ki je bil uspešen 6-krat.

Sledil je finalni obračun z Zagrebom, ki je predstavljal tudi generalko pred nadaljevanjem tekmovalne sezone. Ta dvoboj je bil precej bolj enakovreden in izenačen, na koncu pa so do zmage prišli hrvaški aktualni prvaki. Končni izid je bil 34:31 v korist Zagrebčanov. Tudi tokrat je bil najboljši strelec z 10 zadetki Marguč, 8 golov pa je dodal še Tilen Strmljan, kateremu je pripadel tudi naziv najboljšega igralca turnirja.

Tilen Strmljan

V tem tednu so se na treninge že vrnili tudi vsi tisti, ki so imeli reprezentančne obveznosti na Svetovnem prvenstvu. To so Aleks Vlah, Tadej Mazej, Stefan Žabić in Yassine Belkaied. Že v soboto namreč Celjane čaka nadaljevanje državnega prvenstva, ko bodo v dvorani Zlatorog gostili Krko.

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook