Celjani odigrali prvo prvenstveno tekmo v novi športni dvorani v Štorah


Rokometaši Celja so v 22. krogu državnega prvenstva v Štorah poskrbeli za pravi praznik. Krstili so namreč novo dvorano, kjer so gostili ekipo iz Ivančne Gorice in jo brez večjih težav zanesljivo tudi odpravili.

Celje Pivovarna Laško : SVIŠ Ivančna Gorica 37:27 (22:12)
Vlah 7, Marguč 6, Janc 5, Cokan in Martinović 4, Strmljan, Ivanković in Žabić 2, Muhović, Antonijević, Suholežnik, Knez in Mazej

Gostje so sicer povedli z 0:2, ko Celjani uvodne 4 minute niso uspeli doseči zadetka, toda nato je dvakrat v polno zadel Tilen Strmljan in izid tako poravnal (2:2). Rokometaši iz Ivančne Gorice so bili nekoliko presenetljivo v vodstvu tudi v 13. minuti (5:6), nato pa je stvari na svoje mesto postavil kapetan Aleks Vlah, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec obračuna.

Celjani so tako napravili delni izid 7:0 in ušli na šest golov prednosti (12:6). Prednost je do odmora dosegla tudi dvomestno število, že po prvem polčasu pa je bilo srečanje praktično odločeno (22:12). V drugem delu gostom nikakor ni uspelo ogroziti vodstva pivovarjev, ki so ohranjali svojo visoko prednost.

Priložnost za igro so dobili tudi tisti, ki sicer ne uživajo precejšnje minutaže, trenerja Alema Toskića pa je lahko razveselilo dejstvo, da so se prav vsi rokometaši Celja, z izjemo vratarjev, vpisali med strelce. Svoje sta prispevala tudi oba vratarja, Nebojša Bojić je zbral devet obramb in bil 45 %, Yassine Belkaied pa je bil s sedmimi obrambami 30 % uspešen.

Celjani imajo na vrhu lestvice še naprej štiri točke naskoka pred Trebanjci, v petek pa jih čaka težko gostovanje pri Ribnici.

Ob tem je bil na tekmi prisoten tudi župan Občine Štore Miran Jurkošek, ki se je spominjal kako je bilo nekoč: ‘Moram reči, da sem imel nekako solze v očeh. Sam sem zadnjo tekmo odigral okoli leta 1982 na asfaltnem igrišču, danes pa smo nekako postavili pogoje za igranje rokometa v Štorah. Upam na začetek oziroma nadaljevanje sodelovanja med RK Celje in RK Štore, ki je bilo prisotno že pred 50 leti. Želim si, da bi bile Štore nekako druga ekipa Celja.”

Tako veselo pa je bilo rajanje v novi dvorani v Štorah po celjski zmagi: