Celjani ugnali Ljubljančane, a poškodba Matka je poskrbela za grenak priokus (video)


Nogometaši Celja so v 12. krogu državnega prvenstva gostili ljubljanski Bravo. Celjani in Ljubljančani so prikazali dinamično predstavo, treh točk pa so se veselili varovanci Alberta Riere.

Celje : Bravo 2:1 (1:1)
Matko (1′), Bobičanec (50′); Stanković (44′)

Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Nemanič, Milić (od 74′ Ajhmajer), Zabukovnik, Kouter, Bobičanec (od 84′ Dulca), Prucev (od 74′ Bizjak), Matko (od 59′ Lamy), Edmilson

Celjani so že v 35. sekundi prišli do vodstva, ko je odbito žogo po obrambi Matije Orbanića v mrežo pospravil Aljoša Matko. Takoj je sledil odgovor Ljubljančanov, a izkazal se je celjski vratar Matjaž Rozman. Šiškarji so potem, ko so se znašli v zaostanku, prevzeli pobudo in si v 25. minuti pripravili veliko priložnost, ki jo je zapravil Luka Štor.

Na drugi strani igrišča je zapretil Egor Prucev, a je zatresel le zunanji del mreže. Ljubljančani so še naprej igrali napadalen nogomet in iskali izenačujoč zadetek, do katerega so prišli v zaključku prvega dela igre. Takrat je z izjemno individualno akcijo izid poravnal Jakoslav Stanković. V izredno dinamičnem prvem polčasu so gostje kar trinajstkrat sprožili na celjska vrata.

Na začetku drugega dela igre je nekdanji nogometaš Celja, Lan Štravs, v svojem kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavljal Matka, sodnik pa je pokazal na belo piko. Z enajstih metrov je bil zanesljiv Luka Bobičanec, ki je Celjane znova popeljal do vodstva.

Grofje so nekoliko umirili ritem igre in skušali skriti žogo nasprotniku. V zaključku tekme je z glavo zmago poskušal zagotoviti Edmilson, toda odlično je posredoval vratar Brava. Nogometaši Celja so na koncu prišli do prigarane zmage, grenak priokus pa je prispevala poškodba Aljoše Matka.

Sledi reprezentančni odmor, čez dva tedna pa celjsko ekipo čaka gostovanje v Rogaški Slatini.

Standings provided by Sofascore