Celjani ugnali trebanjske leve in se močno približali naslovu državnih prvakov (foto)


Rokometaši Celja so v 20. krogu v skoraj povsem polnem Zlatorogu gostili Trebanjce. Tekma sezone je upravičila svoj naziv in poskrbela za izjemno razburljiv in napet dvoboj, ki so ga na koncu dobili pivovarji.

Celje Pivovarna Laško : Trimo Trebnje 30:27 (16:16)
Strelci Celja: Marguč in Vlah 5, Mazej, Strmljan in Martinović 4, Ivanković 3, Žabić 2, Suholežnik in Mlakar 1

Celjani so nekoliko bolje odprli obračun in v 5. minuti srečanja povedli s 4:2. Vendarle je sledil tudi odgovor Trebanjcev, ki so v 19. minuti prišli do svojega prvega vodstva (8:9). Tekma se je nadaljevala v izredno izenačenem duhu, ekipi pa sta na odmor odšli rezultatsko poravnani (16:16).

V drugem delu tekme je po vstopu v igro nekaj izvrstnih obramb zbral celjski vratar Yassine Belkaied, pivovarji pa so povedli s 23:20. Gostje so, na račun odlične igre Celja v fazi obrambe, v 25 minutah drugega polčasa dosegli zgolj 5 zadetkov. Celjani so ušli na 5 golov prednosti (26:21). Rokometaši Trima so delovali vse bolj nemočno, v žaru napetega in izredno pomembnega dvoboja pa so sledile tudi nekatere nešportne poteze. Ena izmed njih je celo vodila v manjši pretep oziroma ruvanje, zaradi katerega sta rdeči karton prejela domači Gal Marguč in gostujoči Gregor Potočnik.

Varovanci Uroša Zormana so nato še malce pretili preko Filipa Glavaša, toda rokometaši iz knežjega so uspešno obdržali prigarano prednost. Celjani so tako slavili s 30:27, s tem pa so napravili izredno pomemben korak k osvojitvi naslova državnih prvakov. Trebanjcem so z zmago ušli na 4 točke prednosti, do konca prvenstva pa je še 6 tekem. Prva izmed teh bo v soboto, ko bodo gostovali pri Loki.

Alem Toskić, trener Celja, po tekmi: “V prvem polčasu nismo bili povsem pravi. V obrambi smo naredili preveč napak in gostje so to znali izkoristiti. V drugem polčasu smo bili na nivoju, katerega so bili naši gledalci navajeni gledati v letošnji sezoni. Obramba je bila vrhunska in na koncu se veselimo zaslužene zmage.

Foto: David Valant