Celjani ugnali varovance Simona Rožmana


Celjski nogometaši so v 28. krogu gostili četrouvrščeno ekipo državnega prvenstva iz Domžal. Odpor Domžalčanov, ki jih vodi nekdanji trener Celja Simon Rožman, so grofje strli v končnici tekme in tako vpisali pomembno zmago v boju za mesta, ki vodijo v kvalifikacije evropskega tekmovanja.

Celje : Domžale 1:0 (0:0)
Bajde (78′)

Začetna postava Celja: Obradović; Ajhmajer, Zec, Nemanič, Štefulj, Zabukovnik, Vrbanec, Popović, Matko, Ikwuemesi, Bobičanec

Prvi polčas je minil v precej zadržanem vzdušju, nobena izmed ekip ni želela tvegati, zato smo spremljali bolj taktično igro. Celjani so bili nekoliko več pri žogi, toda kakšne bolj nevarne priložnosti si niso uspeli priigrati.

V drugem delu srečanja so grofje prikazali nekoliko več želje v fazi napada in že kmalu po odmoru prišli do obetavne situacije, a je strel Charlesa Ikwuemesija odbil vratar Ajdin Mulalić. Vendarle so nogometaši Celja v 78. minuti prišli do vodstva, ko je na gostujoča vrata sprožil rezervist Gregor Bajde, veliko napako pa si je privoščil domžalski čuvaj mreže.

Gostje so nato do konca srečanja pritiskali in še posebej v zadnji minuti rednega dela močno oblegali celjska vrata, toda vselej je bil na pravem mestu vratar Matko Obradović ter obramba Celja. Celjani so tako v tekmi, ki ni ravno navdušila, slavili minimalno zmago in se tako rahlo oddaljili na lestvici tekmecu iz Domžal.

Sledi krajši reprezentančni odmor, nato pa bodo nogometaši iz knežjega mesta na prvi dan meseca aprila gostili Radomlje. Celje se je z zmago na tretjem mestu približalo drugouvrščenemu Mariboru zgolj na točko zaostanka.

Vrhunci tekme med Celjem in Domžalami: