Celjani uspešni tudi proti Olimpiji (video), prihaja Maribor!


Šest krogov, tri zmage, trije neodločeni rezultati in drugo mesto na lestvici 1. SNL,  takšna je dosedanja bilanca NK Celje v letošnjem ligaškem tekmovanju. Tudi iz Stožic, kjer so se tribune šibile pod 500 obiskovalci, se Celjani ne vračajo praznih rok, zaostanku dveh golov v prvih petnajstih minutah navkljub. Tekma se igra 90′ in še kakšno zraven, povsem dovolj za dva zadetka in novo točko iz Ljubljane.

Zaostanek Celjanov je že v 25 minuti s svojim četrtim letošnjim zadetkom zmanjšal odlični Roman Bezjak, preobrat pa je bil potrjen v 75 minuti, ko je po Bezjakovem strelu z razdalje njegov nekdanji soigralec Šeliga žogo odbil na noge Lutfija Balalija, ki mu ni bilo težko zadeti za izenačenje.

Celjani so tudi po izenačujočem zadetku ohranili iniciativo in vršili pritisk proti vratom Olimpije, a zmagovitega gola niso dosegli. No, tudi s točko iz Ljubljane so bili več kot zadovoljni.

Olimpija : Celje 2:2 (2:1)

Stadion Stožice, gledalcev 500, sodniki: Šart (Prevalje), Koren (Turnišče) in Kepe (Lendava).

Strelci: 1:0 Delamea Mlinar (5.), 2:0 Jović (15./11 m), 2:1 Bezjak (26.), 2:2 Lutfi (75.).

Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Vicente, Trifković, Božič, Nikezić (od 76. Baskera), Delamea Mlinar (od 65. Zorc), Omladič (od 46. Šporar), Sretenović, Sarasola.
Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Bajde (od 74. Horvat), Moćić (od 66. Plesec), Bezjak, Kolsi, Korošec, Gobec, Žitko, Tomažič-Šeruga (od 46. Lutfi).

Rumeni kartoni: Sarasola, Nikezić, Šeliga; Kotnik, Lutfi, Žitko.

Izjavi trenerja Marijana Pušnika in Sebastjana Gobca si oglejte v spodnjem video prispevku:

Nogometaši NK Celje tako po šestih krogih zasedajo 2. mesto na prvenstveni lestvici, vrh bi pa lahko zavzeli že v soboto, ko bo ob 18. uri na Areni Petrol gostoval evropsko utrujeni NK Maribor.

2. SNL
Tudi celjski predstavnik v 2. slovenski nogometni ligi, Šampion, je letošnjo sezono začel več kot odlično. V 3. krogu so Areno Petrol poraženi zapustili gostje z Bele Krajine – Celjani so bili uspešnejši z 2:0. Z dvema zmagama in neodločenim rezultatom so, podobno kot njihov mestni tekmec v 1. ligi, zasedli 2. mesto prvenstvene lestvice.

Rezultate, lestvico in zapisnike 2. SNL si oglejte na spletni povezavi NZS.