Celjani v Kopru do zmage v zadnji minuti


Rokometaši Celja so v 17. krogu državnega prvenstva gostovali v Kopru. Celjani so se morali za zmago precej bolj namučiti kot pa je bilo za pričakovati. Odpor Primorcev so namreč strli šele v zadnji minuti.

Koper : Celje Pivovarna Laško 28:29 (14:15)

Strelci Celja: Cokan 12, Martinović 4, Mlakar, Vlah, Mazej in Ivanković 3, Strmljan 1

Pivovarji so po 3 minutah igre prvič na tekmi povedli. Podobno kot na tekmi z Velenjem se je tudi tokrat razbranil celjski vratar Yassine Belkaied, ki je v uvodnih 12 minutah zbral 5 obramb (5:8).

Kljub temu se Celjani niso uspeli resneje odlepiti nasprotniku, na odmor pa so odšli zgolj z minimalnim vodstvom (14:15). Koprčani so tudi v drugem polčasu ves čas dihali za ovratnik rokometašem iz knežjega mesta. V 44. minuti je bil izid tako poravnan na 22:22. Varovanci Alema Toskića so nato uspeli svojo mrežo ohraniti prazno kar 9 minut, toda kljub temu so bili 5 minut pred koncem tekme še vedno rezultatsko poravnani z domačini (25:25).

Zaključek tekme je bil izredno napet, dišalo pa je po spodrsljaju Celja na slovenski obali. To je 20 sekund pred koncem z uspešno izvedenim strelom iz sedemmetrovke preprečil Tim Cokan. Prav 21-letni krilni igralec je bil z naskokom najbolj strelsko razpoložen pivovar, ustavil pa se je pri 12 zadetkih. Poraz Kopra je na koncu z obrambo še dokončno zapečatil vratar Nebojša Bojić.

Alem Toskić, trener Celja, po tekmi: “Za nas zelo pomembni dve točki. Vedeli smo, kaj nas čaka v Kopru, vsako leto je tukaj zelo težko gostovanje. Pripravljali smo se, enostavno danes nismo bili na vrhunskem nivoju. Najbolj pomembni sta novi dve točki in da je ekipa dala vse od sebe.”

Celjani so s pomembno in težko prigarano zmago ohranili status vodilne ekipe, še naprej pa imajo 2 točki naskoka pred Trebanjci. 15. marca sledi pokalni obračun in znova spopad v večnem derbiju z Velenjčani.

Posnetek odločilnega zadetka Cokana.

Simon Valant