Nogometaši CM Celje v osmino finala pokalnega tekmovanja


Celjski nogometaši so včeraj z zmago proti Gradu, ki so jo slavili s 3:1, uvrstili med šestnajst najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. Gostovanje pri tretjeligaški ekipi je bilo po pisanju NK CM Celje zaznamovano z izredno vročino in kritiko glavnemu sodniku, ki ni niti v prvem niti v drugem polčasu prekinil igre, da bi se igralci osvežili z vodo.

V začetni enajsterici Celjanov so manjkali nekateri ključni igralci, ki jih je trener spočil za pomembne ligaške boje, namesto njih so nastopili tisti igralci, ki so na preteklih tekmah igrali manj.

Začetno pobudo so prevzeli nogometaši domačega moštva, ki so že v četrti minuti zapretili Celjanom. Slednji niso dovolili presenečenja in so v 43. minuti s pravim evrogolom povedli z 1:0. Do konca polčasa so Celjani uspeli zadeti še en gol in na počitek so odšli z dvema goloma prednosti. Drugi polčas so živahneje pričeli domačini, kar se jim je obrestovalo že v 50. minuti, ko so rezultat znižali na 1:2. Tik pred koncem tekme so Celjani zadeli še enkrat in postavili končni rezultat 3:1 v korist Celjanov.

Z zmago nad Gradom so se Celjani uvrstili v osmino finala pokalnega tekmovanja, za nasprotnike bodo izvedeli po ponedeljkovem žrebu parov.

Več o tekmi preberite na spletnem portalu NK CM Celje.