Celjani v polfinalu slovenskega pokala


Celjski nogometaši so v Murski Soboti odigrali povratno tekmo četrtfinala Pokala Slovenije. Že prvo tekmo so proti Muri na stadionu Z’dežele dobili s 4:0, tudi na gostovanju v Fazaneriji pa so bili uspešnejši z 1:0. S tem so se uvrstili v polfinale slovenskega pokala.

Medtem ko celjskim nogometašem nikakor ne steče v prvoligaški druščini, pa so v nogometnem pokalu Slovenije veliko uspešnejši. Uvrstili so se namreč v polfinale pokala potem, ko so tudi v Fazanariji premagali Muro z izidom 0:1. Dvome o uvrstitvi v polfinale so razrešili že na prvi tekmi, ki so jo na domačem stadionu dobili s 4:0.

Celjani so tokrat igrali brez številnih nogometašev zato je trener Dušan Kosič v primerjavi s preteklimi tekmami nekoliko premešal začetno enajsterico.

Tekma je v prvem polčasu postregla z dokaj izenačeno igro. Ekipi sta si ustvarili vsaka po nekaj manjših priložnosti za zadetek, vendar so bili igralci v zaključkih akcij nenatančni. Prvi polčas se je tako zaključil brez zadetkov.

Drugi polčas so agresivneje začeli Celjani, kar se jim je obrestovalo v 56. minuti, ko so prišli do vodstva z 1:0. Fedor Predragović je lepo podal do Luke Šušnjare, ki je v sredini kazenskega prostora lepo opazil Edina Kesića, ki je neubranljivo zatresel domačo mrežo in postavil končni izid tekme.

Celjsko moštvo zdaj čaka nadaljevanje državnega prvenstva. V soboto sledi gostovanje pri Triglavu, v Kranju.

Podrobnosti tekme:

Mura – Celje 0:1 (0:0)

Strelec: 0:1 – Kesić (56. min),

Murska Sobota, Fazanerija. Gledalcev 300.

Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana). Pomočnika: Tomaž Klančnik in David Gabrovec. Četrti sodnik: Boris Tošeski. Delegat: Danijel Žalik.

MURA: Šafarić, Kous, Bošković, Žiger, Pucko, Kurbus (od 71. Kozar), Kouter, Karničnik, Vaš, Karas (od 68. Šlag), Maroša (od 62. Sirk). Trener: Ante Šimundža.

CELJE: Rozman, Travner, Džinić (od 61. Jazbec), Kelhar, Vidmajer (od 71. Cikaqi), Žinko, Cvek, Šušnjara, Predragović, Šauperl, Kesić (od 86. Lupeta). Trener: Dušan Kosič.