Celjani v Rdeči dvorani z -4 do točke, zmaga oddaljena centimetre


rokometV čudovitem dekorju polne velenjske športne dvorane sta se v slovenskem rokometnem velederbiju srečali ekipi, ki si delita vrh prvenstvene razpredelnice. Velenjčani so se z novim trenerjem dobro pripravili in začeli odločneje. Najvišjo prednost so si priigrali ob polčasu. Razlika se v nadaljevanju ni povečala, a vseeno so dominirali gostitelji. Po menjavi vratarja, namesto Lesjaka, je v zadnji četrtini vstopil Gajić, so gostje začeli nižati razliko in v 56. minuti prišli do izenačenja na 23. Slabi dve minuti do konca je Mlakar izenačil na 24. Po zapravljenem velenjskem napadu je Zarabec v zadnjem trenutku zadel spodnji del prečke, žoga pa ni prečkala črte in ekipi sta se razšli z neodločenim izidom.

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 24:24 (16:12)

RKCPL: Lesjak 2/1 obrambi, Gajić 4 obrambe, Dobaj; Blagotinšek 1, Babarskas 1, Janc 5, Razgor 1, Marguč 1/1, Alagič, Poteko, Zarabec 3, Kodrin, Fižuleto 1, Dobelšek, Mlakar 6, Žvižej 5

Poročanje RKCPL

Poročanje RKGV

V soboto, 27. februarja, pivovarje čaka evroligaška tekma v Zagrebu, kamor se z vlakom odpravlja veliko podpornikov rumeno-modrih. To je obenem zadnji vlak za preboj v četrtfinale.

polovicka_celje_klik