Celjani v rokometni Ligi prvakov v skupini zvenečih tekmecev


Danes je na Dunaju potekal žreb skupinskega dela Lige prvakov, kamor so bili pred dnevi s posebnim povabilom povabljeni tudi nekdanji evropski prvaki Celje Pivovarna Laško. Žreb je Celjanom namenil sama zveneča imena. Med njimi so tako kar trije udeleženci letošnjega F4 turnirja in lanski finalisti.

Žreb lige prvakov na Dunaju, je določil tekmece RK Celje Pivovarna Laško v sezoni 2022/23. Celjani bodo igrali v skupini B, kjer jih čakajo še Elverum, ter sami zveneči tekmeci, in sicer Pick Szeged, Barcelona, Kielce, Nantes, Kiel in Aalborg. Celje in Elverum v tako zveneči druščini spadata med ‘outsiderje’ in bosta prosti močnim tekmecem iskala presenečenje. Tudi logistično skupina ni lahka, saj so ekipe razpršene po celi Evropi. Še najbližje Celjanom je Pick Szeged.

Kdo vse torej prihaja v Zlatorog? To so madžarski prvaki Pick Szeged, v njihovih vrstah pa kar štirje Slovenci. Naslednji je evropski in španski prvaki Barça, ki je hkrati tudi prva ekipa, ki je nedavno ubranila naslov evropskih prvakov, tudi s pomočjo Blaža Janca in Domna Makuca. V Celje prihajajo tudi letošnji finalisti lige prvakov, sicer pa serijski poljski prvaki, Lomza Vive Kielce, tam igrata dva nekdanja pivovarja. Naslednji je francoski podprvak Nantes, kjer igra Rok Ovniček. S severa Nemčije prihaja še en letošnji udeleženec F4 turnirja, sicer pa nemški podprvak THW Kiel, kjer je Miha Zarabec. Za zaključek pa sta tu še dve skandinavski ekipi, norveški prvak Elverum in pa danski podprvak, zvezdniški Aalborg.

V kakšni druščini so, se zaveda tudi novi kapetan pivovarjev, Aleks Vlah: “Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Ta je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti za nas samo še dodaten motiv. Tako za nas, kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno bo težko, vendar pa mi se ne predajamo v naprej, vsak bo moral biti na igrišču boljši, mi pa kljub temu računamo in verjamemo v kakšno presenečenje.”

RK Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2022/23 še sedemiindvajsetič nastopil med najboljšimi klubi ter tako še naprej ostaja eden izmed klubov z največ nastopi v tem tekmovanju.