Celjani v sredo začenjajo tekme za Ligo prvakov


Celjske nogometaše čaka v sredo, 19. avgusta, prva tekma v kvalifikacijah za ligo prvakov, ko se bodo na Madžarskem pomerili z irskim prvakom Dundalk.

Po prvotnem scenariju bi morali državni prvaki iz Celja edino tekmo v tem predkrogu odigrati na stadionu Z’dežele. Ker pa bi imeli Irci zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji, ki ni na zelenem covid seznamu Irske, težave pri vrnitvi v domovovino, sta morala kluba sprejeti dogovor o nevtralnem prizorišču tekma. Ta bo sedaj odigrana na Madžarskem.

Danes je bila na stadionu Z’dežele tiskovna konferenca NK Celje na kateri so trener Dušan Kosić, kapetan Mitja Lotrič in vratar Matjaž Rozman, strnili svoje misli in pričakovanja pred potovanjem na Madžarsko in dvobojem 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov z irskim Dundalkom.

Kot so povedali v celjskem klubu bodo vsi igralci in člani strokovnega štaba, ki so vpeti v delo s člansko ekipo, v ponedeljek dopoldne po naročilu UEFA prestali testiranje na koronavirus. Ekipa NK Celje bo na Madžarsko odpotovala v torek. Po kosilu bo z letališča Jožeta Pučnika v Budimpešto poletela s čarterskim letom. Po pristanku v prestolnici Madžarske bo sledil transport s klubskim avtobusom do hotela Intercontinental Budapest, kjer bodo grofje bivali v času gostovanja.

V torkovem terminu bo sledil še večerni trening, ki bo zaprt za javnost, večerja in nato počitek. Srečanje med slovenskim in irskim državnim prvakom bo na stadionu Ferenc Szusza v Újpestu v sredo, 19. avgusta 2020 ob 19:00 uri. V neposrednem prenosu si ga boste lahko ogledali na televiziji Sportklub. NK Celje se bo nazaj domov vrnil takoj po končanem srečanju, prihod v knežje mesto je predviden v noči s srede na četrtek okoli 2. ure ponoči.

Izjave:

Matjaž Rozman: “Po osvojenem pokalu in superpokalu sem sam osebno zdaj dočakal še zadnjo lovoriko v Sloveniji, ki je še manjkala v moji zbirki. S tem imam po kvalifikacijah za Ligo europa zdaj čast in privilegij nastopiti tudi v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Verjamem, da ima ta ekipa ogromen potencial zato, da nekaj naredi tudi v Evropi.”

Mitja Lotrič: “Za večino nas bo to debi v kvalifikacijah za Ligo prvakov, tudi sam sem do zdaj igral samo kvalifikacije za Ligo europa. Strinjam se z Matjažem, da bo to velik privilegij, saj nam ni nihče pripisoval resnih možnosti za kaj takšnega. Verjamemo vase, verjamem v fante, da lahko tudi v Evropi pokažemo iz kakšnega testa smo. Veseli me, da smo ostali v nespremenjeni zasedbi. Sam se že veselim srede. Verjamem, da bo tekma zelo težka. Kogarkoli bi nam žreb namenil, ga moramo premagati, v kolikor želimo napredovati v naslednji krog. Vem, da če bomo pravi, zbrani in z glavo pri stvari, če bomo počeli to, kar smo počeli skozi celotno sezono, tudi rezultat ne bo izostal.”

Dušan Kosić: “Srečen sem in privilegiran, da sem v družbi teh dveh naših igralcev, ki sta pravzaprav povedala vse. Zavedamo se, da imamo pred seboj izziv. S fanti se pogovarjamo o tem, da v sredo ne igramo več zase in za Celje, ampak za Slovenijo. Fantje so bili do zdaj skoncentrirani, zbrani. Zavedamo se, da nimamo nekih izkušenj na tem nivoju, a so bila naša zadnja tri leta usmerjena v to, da smo mednarodno konkurenčni. Veselimo se srede in poizkusili bomo pokazati najboljši obraz. Vse kar bo manj od tega da bomo 100% angažirani, je v Evropi lahko hitro kaznovano. Vem, da fantje to vedo in da bomo v sredo dostojno zastopali Slovenijo.”

vir: NK Celje