Celjani v zadnji tretjini strli odpor Ljubljančanov


Celjski hokejisti so v četrtem krogu državnega prvenstva gostili Slavijo. Celjani so v zadnji tretjini strli ljubljanski odpor in tako vknjižili pomembne tri točke. 

RST-Pellet Celje : Slavija Junior 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Sotlar (35′), Mintautiškis (51′), Čepon (54′), Jenko (59′); Primar (33′), Sitar (50′)

V prvi tretjini sta bili moštvi dokaj enakovredni, Celjani so sicer sprožili nekoliko več strelov proti gostujočim vratom, toda gledalci v Ledeni dvorani v uvodni fazi tekme niso videli zadetka.

Sredi drugega dela srečanja je Ljubljančane v vodstvo popeljal Jure Primar, a je dve minuti za tem izid poravnal Jure Sotlar. Tudi v zadnji tretjini so prvi zatresli mrežo hokejisti Slavije, v polno je zadel Nik Sitar.

Sledil je odziv Celjanov, ki so močno pritisnili na nasprotnika in preko Mikusa Mintautiškisa prišli do novega izenačenja. Varovanci Gala Korena so nato izkoristili še igro z igralcem več, vratarja gostov pa je ugnal Mark Čepon. Zadnji žebelj v krsto ljubljanske zasedbe je postavil Jaša Jenko, ki je poskrbel za končnih 4:2.

Hokejisti Celja so tako povsem zasluženo vknjižili še drugo zmago v aktualni sezoni in trenutno zasedajo drugo mesto z dvema točkama zaostanka za Jeseničani. Kar se tiče Alpske lige Celjani zaenkrat še ne poznajo slasti zmage, bodo pa to lahko spremenili že jutri, ko bodo v Italiji merili moči z ekipo Meran/o Pircher.

V soboto v mesto ob Savinji prihaja avstrijski Lustenau, nato pa celjske hokejiste v torek čaka še gostovanje v okviru državnega prvenstva pri Triglavu.