Celjani visoko izgubili v Barceloni


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Barceloni odigrali tekmo 2. kroga EHF Lige prvakov in doživeli visok poraz. CEljani v ligi prvakov ostajajo brez zmage.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu EHF Lige prvakov gostovali v Barceloni in podobno kot lani visoko izgubili. Tudi tokrat so mladi Celjani srečanje začeli preveč rezervirano in s preveč spoštovanja do kultne Blaugrane. Četudi je Ocvirk v igro poslal bolj izkušene igralce, je bilo v napadu preveč nepotrebnih napak, ki jih je Barca hitro kaznovala. V prvih petih minutah so si Celjani privoščili kar 4 izgubljene žoge, tako da je bilo po desetih minutah 9:3 za Barcelono. Ocvirku je z nekaj menjavami uspelo nekoliko zajeziti nalet Barcelone. Igra je postala hitrejša, bolj gibljiva je postala tudi celjska obramba. Kljun je poživil igro, Šarac in Novak pa sta poskrbela za znižanje zaostanka na dva gola, 13:11. Barca je ponovno pritisnila, Celjane silila v napake, ki jih je znala hitro kaznovati, tako da so Celjani na odmor odšli z zaostankom sedmih golov.

Začetek drugega polčasa je bil obetaven. Šarac je z dvema zaporednima zadetkoma nekoliko približal goste, ki pa so nato znova naredili veliko preveč napak. Barcelona je to še naprej kaznovala, neusmiljeno pa so celjska vrata rešetali tudi vsi trije Slovenci, med katerimi je bil najbolj razpoložen Janc, ki je bil prvi strelec domačinov. Ocvirk je skušal neuspešno zaustaviti nalet Barcelone, a je kmalu na igrišče poslal mlado postavo. Barcelona je tako razliko le še višala in tekmo končala z visoko zmago.

Oba polčasa končala z identičnim rezultatom, Celjani pa so, tako kot so napovedali, priložnost ponudili vsem igralcem, saj so se zavedali, da so možnosti za presenečenje zelo majhne in jih bodo morali iskati na naslednjih tekmah. Prva priložnost bo že naslednji četrtek, ko bo v Zlatorogu gostoval nemški Kiel, ki je danes visoko (27:35) doma izgubil z Nantesom. Na tej tekmi se prvič v Zlatorog vračajo tudi navijači, a le tisti, ki so lastniki paketa Legendarni+.

Barҫa : RK Celje Pivovarna Laško     42:28 (21:14)

Palau Blaugrana, brez gledalcev, sodnika: Erdogan, Özdeniz (TUR)

Barҫa: Perez de Vargas 1/1 obramb, Moller 13 obramb; Mortensen 5/2, Entrerrios, Dolenec 2, Arino Bengoechea 3, Janc 7, Gomez 6/1, Petrus, Mem 5, Cindrić 3, Palmarsson 2, Makuc 1, Langaro 3, Fabregas 4, Frade 1; trener: Xavi Pascual

Izključitve: 4 min

7-metrovke: 3/3

RK Celje Pivovarna Laško: Ivić 3 obrambe, Vujovič 3 obrambe; Cvetko 3, Mazej 1, Dragašević, Marguč 2, Šarac 5, Poteko, Kodrin 1, Horžen, Grebenc, Kljun 2, Mlakar 1, Leban 4, Novak 7/5, Načinović 2; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 5/6

vir: RKCPL