Celjani visoko premagali Ukrajince in prišli do pomembne zmage v ligi prvakov (foto, video)


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Zlatorogu gostili ukrajinski Motor Zaporožje in prišli do pomembne zmage v boju za osmino finala lige prvakov. Celjani so prevladovali večji del tekme in bogate Ukrajince premagali za visokih pet golov. Že ob polčasu so vodili za štiri.

Tomaž Ocvirk je dobil obe domači tekmi lige prvakov. Na tribunah je Celjane spodbujalo 4.000 navijačev.

Celjani so se z zmago prebili na šesto mesto na lestvici, ki še vodi v osmino finala lige prvakov. Naslednjo nedeljo čaka Celjane še ena pomembna tekma v boju za osmino finala. V gosteh se bodo pomerili s starim znancem Zagrebom.

img_20181104_173730_resized_20181104_053840390Celjski rokometaši so na pomembni tekmi v boju za osmino finala lige prvakov doma suvereno premagali ukrajinske prvake iz Zaporožja. Domači so vodili skozi celotno tekmo. Razpoloženi so bili praktično vsi celjski rokometaši, predvsem pa sta se izkazala celjski vratar Klemen Ferlin in nova okrepitev Celjanov William Accambray, ki je v prvem polčasu svoje prve tekme za Celje v ligi prvakov dosegel pet zadetkov. Polčas so domači zanesljivo dobili za štiri zadetke (18:14).

Na začetku drugega polčasa so Celjani nekoliko popustili, kar so ukrajinski rokometaši znali izkoristiti in počasi stopili visoko domačo prednost. A ponovno so v ospredje stopili razpoloženi celjski rokometaši in rezultat hitro ponovno povišali in si v 56. minuti priigrali neulovljivo prednost. Tekma se je končala z izidom 33:28.

Prvi strelec Celjanov je bil s sedmimi zadetki William Accambray, Klemen Ferlin pa je zbral 16 obramb, od tega je branil štiri sedemmetrovke. Prvi strelec tekme je bil sicer gostujoči rokometaš Aldenas Malasinskas, ki je zabil 10 golov.

Celjani bodo v prihodnjem krogu lige prvake, v nedeljo, 11. 11. ob 17. uri gostovali v Zagrebu. Tekma bo še en neposredni obračun za osmino finala lige prvakov.

CELJE PIV. LAŠKO – MOTOR ZAPOROŽJE
33:28 (18:14)

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Kljun 1, Kosec, Razgor 1, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 7, Kodrin 6, Horžen 1, Anić 5, Bećiri.

Motor Zaporožje: Terehov, Bujnenko 1, Kubatko 2, Babičev 4, Malasinskas 10, Puhovski 6, Denisov 1, Doncov, Doroščuk, Kozakevič, Šinkel 1, Kus, Peševski, Soroka 3, Komok, Šelmenko.

Sedemmetrovke: 5/5; 4/8; Izključitve: 10 min; 10 min

Lestvica: PSG 12, Pick Szeged 10, Nantes 6, Skjern 5, Flensburg in Celje po 4, Zagreb 3, Motor 2.

foto: G.K.