Celjani visoko premagali večne rivale iz Zagreba


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z izjemno predstavo v Zagrebu visoko, za osem golov, premagali večnega rivala in neposrednega tekmeca za napredovanje v ligi prvakov ter prišli do prvih dveh točk v letošnji sezoni tega tekmovanja.

To je bila šele druga zmaga Celjanov na gostovanju v Zagrebu.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po derbiju v domačem prvenstvu z Ribnico, sinoči v gosteh pomerili še z večnim evroligaškim rivalom Zagrebom in neposrednim tekmecem za napredovanje v rokometni ligi prvakov. To je bil že 23. evropski obračun teh dveh ekip, na tekmi pa so celjski rokometaši pokazali eno najboljših obrambnih predstav. Rezultat medsebojnik evropskih obračunov v zmagah je tako izenačen.

Pomembnost srečanja se je v uvodu veliko bolj poznala gostom iz Celja, ki nikakor niso našli pravega ritma tako v obrambi, kot v napadu. Na drugi strani je Zagreb to znal izkoristiti v deveti minuti povedel že s 5:1. Ocvirk je takoj zahteval minuto odmora ter svojim fantom najprej namenil nekaj ostrih besed, nato pa jih predvsem umiril in dal napotke za nadaljevanje, kar se je takoj obrestovalo. Če so prej s tremi izgubljenimi žogami sami dovolili domačim, da dosegajo zadetke, je bilo nadaljevanje drugačno. Odločna obramba, hiter napad in doseganje zadetkov z različnih položajev. Svoje je z nekaj obrambami dodal še Ivić in rezultat se je hitro začel nagibati na drugo stran. V 16. minuti je Kodrin prvič na tekmi izenačil in domačo klop prisilil k minuti odmora, a ta jim ni prinesla spremembe. Celjani so namreč leteli po igrišču in po dvajsetih minutah vodili s 7:11, po delnem rezultatu 2:10. Celjani so imeli nekajkrat tudi priložnost, da povišajo na pet golov razlike, a jim je to preprečeval domači vratar in izgubljene žoge. Ko je Ocvirk v zadnjih minutah namenil nekaj počitka nekaterim igralcem, je Zagreb to izkoristil ter se po dveh celjskih napakah v napadu, uspel približati na en sam gol razlike. Razgor je nato poskrbel za rezultat polčasa in prednost Celja za dva.

Drugi polčas so pivovarji začeli izjemno. V obrambi so povsem onesposobili domačine, ki nikakor niso našli poti mimo Poteka in druščine, če pa že, so naleteli na odličnega Ivića. V celjskih vrstah sicer ni bilo posebej izstopajočega igralca, saj je vsak dodal pomemben delček k odlični igri, ki je domačinom vzeli vso voljo do igre. Razlika se je ves čas višala, Zagreb pa je v prvih petnajstih minutah nadaljevanja uspel doseči vsega dva zadetka. Na drugi strani so bili Celjani natančni tudi v napadu, privoščili so si malo napak in razliko večkrat povišali do devetih zadetkov razlike, na koncu pa slavili za osem. Po lanski prvi zmagi v Zagrebu, so sedaj dodali še drugo, enako pomembno, ki je poskrbela za prvi točki v tej sezoni.

Največ zadetkov sta za pivovarje dosegla Kodrin in Marguč, po 7, Leban jih je dal 6, Ivić pa je zbral 14 obramb. Na drugi strani je Vlah dosegel 5 zadetkov. Celjski igralci so se po tekmi sicer zavedali, da bo za uresničitev cilja potrebno osvojiti še kar nekaj točk, a s takšnimi predstavami se jim za to ni bati. Naslednji teden Celjane čaka naslednji pomembni obračun, saj v Zlatorog prihaja Zaporožje, še eden neposredni tekmec za napredovanje. Tekma bo v sredo, 28. oktobra ob 18.45 v dvorani Zlatorog.

HC PPD Zagreb  :  RK Celje Pivovarna Laško     22:30 (14:16)

Arena Zagreb, 300 gledalcev, sodnika: Načevski, Nikolov (MKD)

HC PPD Zagreb: Jandrić 7 obramb, Ašanin 2 obrambi; Šipić, Mandić 2/1, Božič-Pavletić 2/1, Klarica 2, Burić 1, Vuglač 1, Obradović 1, Stojnič 1, Božović, Laljek 2, Matanović 1/1, Ravnić 1, Hrstić 3, Vlah 5; trener: Vlado Šola

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 3/3

RK Celje Pivovarna LaškoIvić 14 obramb, Vujovič; Cvetko, Mazej 1, Razgor 1, Marguč 7/3, Šarac 3, Grošelj, Poteko, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc, Mlakar 1, Leban 6, Novak 1, Načinović; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 3/4

foto: RKCPL