Celjani z borbeno igro do velike točke proti ljubljanski Olimpiji (foto)


Hokejisti Celja so na drugi tekmi drugega dela državnega prvenstva gostili ljubljansko Olimpijo. Celjani, ki so Ljubljančanom odščipnili točko, so prikazali izredno srčno in borbeno igro.

RST-Pellet Celje : Olimpija Ljubljana 1:2* (0:0, 0:1, 1:0, 0:0)
Mintautiškis (41′); Leskinen (21′)

Ljubljančani so na začetku tekme na trenutke močno oblegali celjska vrata, toda Celjani so uspešno zdržali nalet Olimpije. S 16 obrambami se je v prvi tretjini izkazal Jakob Brandner. Vendarle je celjska obramba ob vstopu v drugo tretjino klonila, ko je goste v vodstvo popeljal Ville Leskinen.

Jakob Brandner je na tekmi proti Olimpiji zbral 43 obramb. (Foto: David Valant)

Maks Bukovec je imel nato veliko priložnost za izenačenje, ki pa je ni uspel izkoristiti. Je pa to uspelo na začetku zadnje tretjine Mikusu Mintautiškisu, ki je unovčil podajo Jureta Sotlarja.

Gostje so v zaključku tekme močno pritisnili, zadeli tudi vratnico, toda redni del srečanja se je končal z izidom 1:1. V podaljšku se mreža ni zatresla, sledili pa so kazenski streli.

Celjani v štirih poskusih niso uspeli ugnati gostujočega vratarja, Avstrijec na vratih celjskega gola pa je klonil dvakrat. Kljub temu so varovanci Gala Korena vknjižili veliko točko proti favorizirani Olimpiji.

Hokejiste iz mesta ob Savinji že jutri čaka nova težka preizkušnja, ko bodo v okviru Alpske lige gostili ekipo Wipptal Broncos.

Fotogalerija: David Valant