Celjani z dobro popotnico iz Val Gardene na derbi z Jeseničani


Hokejisti Celja so na tretji tekmi drugega dela Alpske lige gostovali v Val Gardeni. Tam so z visokim rezultatom ugnali moštvo Gherdeine in si tako priigrali še drugo zmago v kvalifikacijskem krogu.

Gherdeina Val Gardena : RST-Pellet Celje 3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
De Luca (24′), Luisetti (28′), McGowan (60′); Sotlar (15′, 25′), Sečen (20′), Bernard (46′), Freidenfelds (50′, 52′)

Celjski hokejisti so drugi del mednarodnega tekmovanja odprli z zmago nad Linzem, nato pa so v gosteh klonili proti Meranu. Sinoči so znova prikazali izvrstno predstavo, s katero so nadigrali štirikratne italijanske prvake.

Celjani so dobro odprli tekmo in v 15. minuti povedli z golom Jureta Sotlarja. V izdihljajih prve tretjine so celjski hokejisti izkoristili izključitev Maximiliana Solve in z igralcem več povišali svoje vodstvo, ko je v polno zadel Nik Sečen.

Domači igralci so na začetku drugega dela igre znižali zaostanek, ko je Jakoba Brandnerja ugnal najnevarnejši hokejist italijanske zasedbe, Anthony De Luca. Sledil je hiter odgovor Celjanov, ki so po zadetku Sotlarja znova ušli na dva gola prednosti.

V 27. minuti je sledila izključitev Nika Širovnika, igro z igralcem več pa je unovčil Matteo Luisetti. Zadnja tretjina je nato znova pripadla varovancem Gala Korena. Mrežo Italijanov je načel Jakob Bernard, njegovo delo pa je z dvema hitrima zadetkoma dokončal Raivo Freidenfelds. Poraz Gherdeine je 6 sekund pred koncem ob igri z igralcem več ublažil Bradley McGowan.

Celjani se trenutno v kvalifikacijski skupini A, iz katere se bosta prvi dve moštvi uvrstili v končnico, nahajajo na tretjem mestu. Za vodilni ekipo iz Merana zaostajajo za tri točke, za drugouvrščenimi Jeseničani pa eno. Prav hokejisti Jesenic pa jutri znova prihajajo v Ledeno dvorano, kjer bodo Celjani skušali ponoviti vajo s tekme državnega prvenstva.