Celjani z goloma v 88. in 90. minuti izgubili proti Mariboru (foto), poražen tudi Šampion


Nogometaši NK Celje so v štajerskem derbiju zmago že imeli praktično v žepu, a so jo naivno zapravili v zadnjih minutah srečanja. Neprepričljivi NK Maribor je z goloma Cvijanovića v 88. in Volaša v 90. minuti izvlekel popoln točkovni izkupiček in razočaral večino od  2500 gledalcev.

Srečanje so sicer bolje začeli Mariborčani s hitrim golom v 6. minuti, ko je po predložku Ibraimija svoj prvi gol na tekmi dosegel Cvijanović. Po nekajminutni iniciativi Maribora, ki si je ustvaril še nekaj priložnosti, so vajeti počasi v roke prevzeli Celjani.

Mariborskega vratarja Handanovića so ogrožali predvsem po predložkih. Po eni tovrstnih podaj sicer statičnega Pavlovića je z bližine zadel Đakovič in Celjane vrnil v igro za tri točke.

Štiriindvajsetletni Đaković je bil med aktivnejšimi tudi v nadaljevanju tekme ter z natančnimi predložki soigralcem pripravljal lepe priložnosti, ki so ostale neizkoriščene.

V drugem polčasu so iniciativo prevzeli Mariborčani, medtem, ko so Celjani nevarno pretili iz protinapadov ter prekinitev. Premoč Maribora je v 74. minuti z golom s prostega strela v vratarjev kot presekal Pavlović in Celjane popeljal korak bližje zmagi.

Vendar pa so se v zadnjih petnajstih minutah Srečanja celjski nogometaši nerazumljivo povlekli pred svoj šestnajstmetrski prostor in Mariborčanom pustili veliko prostora za strele z razdalje in nevarne predložke, še posebej po izključitvi Krljanovića, ko si je v 82′ minuti zaradi ostrega štarta prislužil drugi rumeni karton.

Anemično in neagresivno igro Celjanov so sicer povprečni Mariborčani v izdihljajih tekme znali kaznovati. Najprej je z roba kazenskega prostora povsem neovirano svoj drugi zadetek dosegel Cvijanović, v zadnji minuti rednega dela pa se je po predložku na drugi vratnici sam znašel Volaš in Mariboru z glavo zagotovil pomembne 3 točke v boju za prvaka.

V podpovprečni nogometni predstavi so se domov tako zadovoljnejši vrnili nogometaši Maribora, kljub temu, da so skozi celotno srečanje delovali ranljivo in premagljivo. Celjani pa so še enkrat več zapravili dobljeno tekmo.

Ob tovrstni razprodaji točk ne morejo računati na kaj več kot šesto ali sedmo mesto na prvoligaški lestvici, kamor, resnici na ljubo, po prikazanem znanju in kvaliteti tudi sodijo.

CM Celje – Maribor 2:3 (1:1)
Đakovič (21), Pavlovič (74); Cvijanovič (7).

Arena Petrol, gledalcev 2. 500. Glavni sodnik: Dragoslav Perič (Kranj). 1. pomočnik: Gregor Rojko (Logatec), 2. pomočnik: Jure Praprotnik (Ljubljana). Četrti sodnik: Janez Babnik (Ljubljana). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

NK CELJE: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Krljanovič, Popovič, Đakovič (od 82. Vidmajer), Radulovič, Pavlovič (od 90. Romih), Gobec, Firer (od 30. Bakarič), Medved. Trener: Damjan Romih.

MARIBOR: Handanovič, Filipovič (od 67. Lesjak), Milec, Tavares, Ibraimi, Velikonja, Cvijanovič, Potokar, Rajčevič, Majer, Mertelj (od 77. Volaš). Trener: Darko Milanič.

Oglejte si fotogalerijo s tekme NK Celje : NK Maribor.

[simpleviewer width=100% height=700 id=93]

Šampion z visokim porazom z Doba

Šampion je v soboto gostoval pri drugouvrščeni ekipi Doba pri Domžalah in v prvem polčasu uspešno pariral nasprotniku. Po golu Blaža Dolinarja so Celjani celo povedli, a so domačini še pred koncem polčasa uspeli izenačiti.

Rezultat 1:1 so Celjani uspeli držati vse do 78. minute, ko so domačini zadeli iz enajstmetrovke, odpor gostov pa so dokončno strli z goloma v 88′ in 91′ minuti.

Po odigranih 12. krogih drugoligaškega tekmovanja se Šampion nahaja na solidnem 6. mestu.

Roltek Dob : Šampion Celje 4:1 (1:1)
Simič 30., Stanko 76., Vuk 86., Mešanović 90.; Dolinar 28.

Zapisnik s tekme

Lestvica 2. SNL

t: R. Č.
foto: Damir Mrkonjić