Celjani z igralcem več poraženi v Sežani


Celjski nogometaši so po treh remijih v uvodnih treh krogih letošnje prvenstvene sezone na gostovanju v Sežani zabeležili prvi poraz. Z 1:0 je bila boljša ekipa nekdanjega celjskega stratega Dušana Kosiča, ki se je tako veselil prve letošnje zmage. Kraševci so zmagali kljub igralcu manj.

Tekma četrtega kroga med Sežano in Celjem se je začela umirjeno. Temu je v veliki meri botrovala tudi neznosna popoldanska vročina. Prvo priložnost so si v 13. minuti priigrali Celjani. Bajde je po lepi kombinaciji Svetlina, Koutra in Ikwuemesija sam prišel pred vrata Koprivca, vendar je premalo nevaren strel domači vratar zlahka ubranil. Nekaj minut za tem je bil celjski strateg, zaradi poškodbe Flisa, prisiljen v prvo menjavo. V 31. minuti so domači z dvema zaporednima streloma proti celjskim vratom nevarno zapretili, a je Celjane rešil vratar Rozman.

Tudi v drugem polčasu so imeli prvo priložnost Celjani. Gbamble, ki je v igro vstopil na začetku drugega dela, je v 52. minuti lepo prodrl, preigral dva branilca Tabora in lepo podal Svetlinu, ki pa je streljal mimo vrat. Nekaj minut kasneje so domači ostali brez pordelega Ovseneka, ki je naredil nespameten prekršek.

Celjani so to unovčili in domače prisilili v branjenje na svoji polovici. Celjani so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, dvakrat pa jim je zadetek preprečil okvir sežanskih vrat. Celjani so še naprej vršili pritisk ter v 83. minuti še tretjič zadeli vratnico. Minuto za tem pa je sledil hladen tuš za napadalne Celjane. Sežanci so hitro izvedli podajo s strani strani, nekaj prostora se je ponudilo Stankoviću, ki je prišel pred Rozmana  in ga presenetil s hitrim in natančnim strelom v nebranjen del gola. Celjani se po prejetem zadetku v končnici tekme niso predali in so še naprej napadali. V 86. minuti je Matić s solo akcijo prišel do zaključnega strela, toda žoga se je od domačega branilca odbila čez gol Koprivca. Celjani so še naprej pritiskali, a jim ni uspelo preprečiti zmage Sežane.

V naslednjem krogu Celjani doma gostilo Bravo.

CB24 TABOR SEŽANA – CELJE 1:0 (0:0)
Stanković 83.
RK: Ovsenek 54./Tabor Sežana

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (70./Iscaye), Ovsenek, Štravs, Letaj, Korošec, Ad. Zeljković (46./Stanković), Tolić (90./Čakš), Khali (63./Gomes da Costa), Nikolić, Kljun (70./Kocić).

Celje: Rozman, Zec, Vuklišević, Flis (17./Brecl), Ajhmajer, Zabukovnik (55./Majevskij), Kouter (78. /Matić), Svetlin (55./Janjičić), Božić (46./Gbamble), Ikwuemesi, Bajde.

T Z N P T
1. Olimpija Ljubljana 3 3 0 0 9
2. Kalcer Radomlje 3 2 1 0 7
3. Koper 3 2 0 1 6
4. Mura 3 1 1 1 4
5. CB24 Tabor Sežana 4 1 1 2 4
6. Gorica 3 1 0 2 3
7. Celje 4 0 3 1 3
8. Bravo 3 1 0 2 3
9. Maribor 3 1 0 2 3
10. Domžale 3 0 2 1 2

NK Celje