Celjani z Mariborčani in pol ducata golov


Sobotni večer je bil za ljubitelje nogometa rezerviran za ogled tekme med Celjem in Mariborom, ki sta se na Hudinji pomerila v 15. kolu prvoligaškega tekmovanja.

Celjani so bili pred tekmo favoriti, saj so zasedali tretje mesto na ligaški razpredelnici, medtem, ko je Maribor precej nižje, v taboru vijoličastih pa je že nekaj časa precej stresa, saj je sedmo mesto za njihov sloves odločno prenizko.

Po ne preveč privlačnem začetku so Celjani prešli v vodstvo v 25. minuti, ko je po strelu s kota z glavo zadel Aljoša Matko. Malo pred koncem polčasa so gostje izenačili, prav tako po predložku s kota.

Matko je kmalu po začetku drugega polčasa domače znova povedel v vodstvo, zadetka pa sodniki niso razveljavili niti po pregledu posnetka.

V 59. minuti je bil rezultat znova poravnan saj so po odbiti žogi gostje izenačili.

V 73. minuti so vijoličasti povedli

V 86. minuti bi lahko domači izenačili, vendar je v gneči žogo, ki je bila morebiti že na poti v gostujočo mrežo nehote zaustavil eden od celjske enajsterice na zelenici. V četrti minuti sodniškega podaljška je vendarle prišlo do izenačenja, strelec pa je bil Damir Vuklišević, podobno kot Matko, nekdanji član mariborskega kluba, tudi tokrat pa je šlo za akcijo, ki se je začela kot strel s kota.

NK Celje : NK Maribor 3:3 (1:1)

Celje: Rozman, Šporn (78.’/Bajde), Vuklišević, Zec, Milić, Vrbanec, Kouter (68.’/Janjičić), Popović, Gbamble (63.’/Bizjak), Matko (78.’/Matić), Ikwuemesi.

Maribor: Jug, Milec, Uskoković, Watson, Guerrico, Repas, Antolin (87.’/Kryeziu), Božić, Tolić (93.’/Čuk), Brnić (66.’/Baturina), Vipotnik (87.’/Božičković).

Celjani imajo s 7 zmagami in 5 remiji sedaj skupno 26 točk.

V soboto, 5. novembra, bodo gostovali v Novi Gorici.

*foto: zajem zaslona