Celjani z novim trenerjem do točke v Mariboru


Celjski nogometaši so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije odigrali 88. štajerski derbi z Mariborom. Obračun vijoličastih in rumeno-modrih se je pred tri tisoč gledalci končal brez golov.

Celjani so tako pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča prišli do pozitivnega rezultata proti ekipi, ki jo prihodnji teden čaka začetek tekmovanja v skupinskem delu Lige prvakov.

celje-maribor1V moštvu Celja sta v Mariboru manjkala Jucie Lupeta, ki je imel prepoved nastopa zaradi štirih rumenih kartonov in poškodovani Bian Paul Šauperl. Rumeno-modri so odločno odprli tekmo.

V 3. minuti so imeli na voljo kot, v 10. minuti pa je strel Rudija Požega Vancaša zaustavil domači vratar Jasmin Handanović. Sledili sta priložnosti za gostitelje.

V 15. minuti je žoga po strelu Damjana Boharja odletela mimo gola, minuto kasneje pa je bil po strelu Jasmina Mešanovića na mestu vratar Celja Metod Jurhar. Zatem sta  na polovici prvega polčasa sledili priložnosti na eni in na drugi strani, vendar pa se rezultat ni spremenil. Celjsko moštvo je še naprej igralo hrabro, potem ko je na trenutke nevarno zapretilo, manjkala je le pika na i. Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:0.

Tudi začetek drugega polčasa je bil iz strani Celja zelo dober. Kot prvi pa so resneje zapretili domači. V 58. minuti je žoga po strelu Marcosa Tavaresa odletela mimo desne vratnice.

V 63. minuti je domače moštvo v zadnjem trenutku blokiralo strel Rudija Požega Vancaša. V nadaljevanju so gostitelji močno pritisnili, a so rumeno-modri z izjemno borbeno igro zaustavili vse poizkuse.

V 75. minuti je do priložnosti prišel Rudi Požeg Vancaš, v 78. pa še Janez Pišek. Rezultat je še naprej ostal nespremenjen.

V 83. minuti se je sam pred Jasminom Handanovičem znašel Filip Dangubić. Domači vratar mu je strel s precejšnjimi težavami ubranil.

V 90. minuti je čez gol udaril Nikola Gatarić. Vse do zadnjih sekund so tako eni kot drugi poizkušali doseči gol za zmago, vendar pa je ostalo pri začetnih 0:0. Celjski nogometaši so z borbeno igro prišli do točke. Izvrstno se je tokrat odrezal vratar Metod Jurhar, ki je ob koncu tekme zaustavil izjemno priložnost Jasmina Mešanovića. Prihodnji konec tedna jih čaka prva domača tekma po reprezentančnem premoru.

V 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije bo v Celju gostovalo Krško.

Maribor – Celje 0:0

Ljudski vrt, gledalcev 3.000.

Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).

MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Bajde (od 75. Kramarič), Ogrinec (od 64. Kabha), Vrhovec (od 77. Vršič), Bohar, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

CELJE: Jurhar, Brecl, Travner, Džinić, Travner, Vidmajer (od 81. Cikaqi), Žinko, Pišek, Štraus (od 49. Pungaršek), Dangubić, Požeg Vancaš, Križan (od 57. Gatarić). Trener: Dušan Kosič.

T Z N P T
1. Maribor 8 5 3 0 18
2. Olimpija Ljubljana 7 5 2 0 17
3. Krško 7 3 2 2 11
4. Gorica 7 3 1 3 10
5. Rudar Velenje 8 3 1 4 10
6. Domžale 7 2 3 2 9
7. Aluminij 8 2 3 3 9
8. Celje 8 2 3 3 9
9. Triglav Kranj 7 0 4 3 4
10. Ankaran 7 0 2 5 2

foto: NK Celje

sola-voznje-polsi-klik