Celjani z novo zmago še bližje naslovu prvakov


Celjski nogometaši so včeraj nadaljevali s svojim pohodom k naslovu državnih prvakov. V tekmi 30. kola prvoligaškega tekmovanja so na domači zelenici v tekmi z Bravom, ki se je začela ob 14.45 (!), vknjižili nove tri točke. Njihovi najbližji zasledovalci iz Olimpije, ki imajo tekmo manj, so igrali neodločeno z Radomljani, tako da se je celjska prednost na lestvici povišala na 12 točk.

Edmilson De Paula Santos Filho; foto: NKC

Gostitelji so bili na Opekarniški cesti precej boljši, vendar so tudi zapravili številne priložnosti. Vse skupaj se je začelo v 9. minuti, ko je iz neposredne bližine gostujočega vratarja nastreljal Edmilson De Paula Santos Filho, v naslednji minuti pa je lepo priložnost zapravil Marko Nemanič. V 18. minuti je priložnost imel Mark Zabukovnik, v 25. pa David Zec. Dve minuti kasneje je Tamar Svetlin zadel vratnico, v 28. minuti pa je Zec nastreljal prečko. Drame s tem še ni bilo konec, saj je bil kapetan Denis Popović neuspešen pri izvajanju enajstmetrovke. Domači so svoje napore vendarle kronali z zadetkom v 43. minuti, ko je z glavo po podaji Rolanda Aaronsa zadel Edmilson.

Po glavnem odmoru so si priložnost pripravili najprej gostje, a je bil vratar Matjaž Rozman na mestu. Domača publika, na tribunah se je po uradnih podatkih zbralo 745 gledalcev, se je drugič na tekmi razveselila gola v 52. minuti, ko je iz protinapada povišal Jegor Prucev.

V 63. se je srečanje znova zapletlo, saj so gostje znižali iz prostega strela. Bravo je z golom dobil polet in poskusil priti do izenačenja, do česar jim je v eni od akcij ni manjkalo veliko.

Celje: Bravo Kostel 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 Edmilson (43.’), 2:0 Prucev (52.’), 2:1 Pečar (63.’).
Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 64. Dulca), Zabukovnik, Popović (od 77.’ Bobičanec), Aarons, Edmilson (od 64.’ Bajde), Prucev (od 90.’ Vrbanec).
Bravo Kostel: Orbanić, Hribar (od 90.’ Kerin), Gurlica, Jakšić, Kavčič, Selan (od 67.’ Maher), Trdin, Stanković, Gidado (od 79. Maksimović), Pečar, Poplatnik.
Rumeni kartoni: Zabukovnik, Zec, Rozman.

V soboto, 13. aprila, bo Celje gostovalo v Rogaški Slatini, kjer se bo tekma začela ob 15. uri.