Celjani z zmago proti Nantesu ohranjajo upe na napredovanje


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi 7. kroga lige prvakov gostovali v Franciji in pri ekipi HBC Nantesa. Z močno zdesetkano postavo so Celjani premagali bogate Francoze.

Z zmago so pivovarji ujeli Nantes na šestem mestu in ohranili upanje na izločilne boje.

Barcelona 18, Veszprem 13, Zaporožje 12, Aalborg 10, Kiel 9, Nantes in Celje po 4, Zagreb 0

Kljub zaradi poškodb manjkajočim Ivića, Lebana, Marguča, Grebenca in Kljuna ter težavam Šarca in Vujovića z virozo so Celjani tekmo odigrali odlično ter premagali nekajkrat bogatejše Francoze. Celjani so udarno zaigrali že na samem začetku tekme, ko so po petih minutah vodili že z 1:4. Prednost so kljun odličnemu Dumoulinu v vratih francoske ekipe ter zapravljeni sedemmetrovki Razgorja vzdrževali in v deseti minuti po zadetkih Mlakarja in Kodrina ter odličnih obrambah Vujovića ušli na +4 (3:7).

Domači trener je zahteval minuto odmora, a so celjski rokometaši v naslednjih minutah še vedno uspeli zadrževati prednost štirih zadetkov. Nato je sledil padec v igri Celjanov in prestroga izključitev, ki so jo Francozi znali izkoristili ter po nekaj hitrih protinapadih izenačili na 8. Nalet Francozov je z minuto odmora prekinil Ocvirk, ki je Celjanom pomagala. Po dvojni obrambi Vujovića (sedemmetrovka in nato še odbita žoga) in zadetku Kodrina so ponovno povedli za dva (8:10). Sledila je nova izključitev na celjski strani, kar je Nantes ponovno izkoristil in še drugič izenačil. Celjani so kljub temu polčas zaključili z golom prednosti (13:14).

V drugem polčasu so Celjani domačine presenetili z obrambo 5-1, ki je ti niso pričakovali. Kljub temu so Francozi prešli v vodstvo, a le za kratek čas. Razgor je lepo zaposloval Horžena na črti, ta pa zadeval in vrnil goste v igro. Ocvirk je veliko menjal in že po petih minutah nadaljevanja v igro poslal mladega Dragaševića, ki se mu je takoj oddolžil z lepima zadetkoma.

Celjani so nadaljevali z borbeno igro. Praktično vsak v zdesedkani celjski ekipi je dajal svoj maksimum in Francozi so bili vse bolj izgubljeni. Celjski rokometaši so vseskozi vodili za zadetek ali dva. V sredini drugega dela pa so še nekoliko dodali in po zadetku Kodrina povišali na +3, Načinović pa je nato po minuti odmora domače ekipe povišal na +4.

Nantes se kljub temu ni predal in je še naprej pritiskal. Celjani so nato z igralcem več naredili dve napaki v napadu in ogrozili vodstvo. Minuta odmora je ponovno obrodila sadove, Mlakar pa je z osmim zadetkom poskrbel za +3. Nantes je s hitrimi zadetki še naprej ogrožal Celjane, za nameček pa je pri rezultatu 27:28 sedemmetrovko zastreljal še Novak. A po odlični obrambi je prav Novak s krila napako popravil ter zadel za +2 ter s tem Celjanom prinesel presenetljivo zmago.

Celjane čaka zahteven mesec. Že v naslednjem tednu bodo doma odigrali dve domači tekmi lige prvakov, najprej v torek z Zagrebom, nato pa še v četrtek z Veszpremom, pred tem pa v nedeljo še tekma domačega prvenstva s Slovenj Gradcem.

HBC Nantes : RK Celje Pivovarna Laško 28:30 (13:14)

H Arena, brez gledalcev, sodnika: Cacador, Nicolau (oba POR)

HBC Nantes: Dumoulin 8/1 obramb, Nielsen 4 obrambe; Damatrin, Briet, Ovniček 1, Milić 1, Nyokas 3, Rivera 5/1, Augustinussen, Pechmalbec 2, Figueras, Feliho, Minne 5, Gurbindo 1, Balaguer 10/3, Monar; trener: Alberto Entrerrios

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 4/5

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 15/1 obramb, Gaberšek; Cvetko, Mazej, Dragašević 2, Razgor 1, Cokan, Šarac 2, Grošelj 4, Poteko, Čepić, Kodrin 5, Horžen 5, Mlakar 8, Novak 2, Načinović 1; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 4 min; 7-metrovke: 0/2

foto: RKCPL