Celjani v zaključku tekme ob dve točki


Celjski nogometaši so po bolečem porazu v prvem krogu nove sezone nogometnega prvenstva proti Aluminiju, tokrat v zadnjih 20. minutah oddali dve točki še Gorici. V Celju je bilo 2:2.

Po prvem polčasu je kazalo na gladko zmago Celjanov, saj so prvi polčas drugega kroga prvenstva odigrali odlično. Že v uvodnih minutah so imeli izjemno priložnost za vodstvo vendar je Rudi Požeg Vancaš zadel le okvir vrat. Že v 15. minuti je sicer moral domači trener Dušan Kosić opraviti prvo menjavo, saj je moral namesto poškodovanega Darija Vizingerja vstopiti Tilen Pečnik. A to ni zmedlo Celjanov, ki so še naprej držali pobudo na srečanju. Najprej je Dušan Stojinović za las zgrešil vrata, le nekaj minut kasneje, v 39. minuti, pa je Rok Grudina v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Jakoba Novaka. Sodnik je dosodil enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Požeg Vancaš in Celje povedel v vodstvo. Še pred koncem prvega polčasa so Celjani povedli z dvema goloma razlike. Na 2:0 je iz polvoleja povišal Mitja Lotrič. 

Tudi drugi polčas so Celjani začeli pogumneje in že v uvodnih minutah nevarno zagrozili Gorici, a to je bilo tudi vse s strani Celjanov. V zadnji četrtini tekme so namreč vajeti v svoje noge prevzeli Goričani in premoč kronali z golom Andrije Filipovića, ki je po lepi podaji Oujija v 67. minuti suvereno premagal celjskega čuvaja mreže. V naslednjih minutah je sledilo še nekaj nevarnih napadov Gorice, a so se Celjani ubranili vseh napadov.

V zadnjih minutah srečanja so Goričani zaigrali na vse ali nič. Celjani odprte igreGoričanov niso znali iskoristiti. Nasprotno, primorci so v 87. minuti celo uspeli izenačiti po evrogolu Semirja Smajlagića, ki je zadel s 30 metrov. To je bil tudi končni izid in ostalo je pri delitvi točk.

Varovanci trenerja Dušana Kosiča bodo v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali pri Olimpiji, v Ljubljani. V nedeljo, 5. avgusta, ob 20.15.

Celje – Gorica 2:2 (2:0)

Strelci: 1:0 – Požeg Vancaš (39. min – 11m), 2:0 – Lotrič (42. min), 2:1 – Filipović (67. min), 2:2 – Smajlagić  (86. min).

Stadion Z’dežele, gledalcev 390.

Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).

CELJE: Jurhar, Zaletel (od 70. Travner), Stojinović, Brecl, Andrejašič, Novak, Cvek, Pungaršek, Lotrič, Požeg Vancaš (od 75. Lupeta), Vizinger (od 15. Pečnik). Trener: Dušan Kosič.

GORICA: Sorčan, Celcer, Grudina (od 46. Humar), Kolenc, Kotnik (od 80. Smajlagić), Filipović, Osuji, Hodžić, Tomiček, Marinič (od 67. Džuzdanović), Lipušček. Trener: Miran Srebrnič.