Celjani zanesljivo na zaključni turnir četverice za Pokal Slovenije


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v četrtini finala Pokala Slovenije gostovali v Trebnjem, kjer so z odlično predstavo v drugem polčasu povsem razorožili domače in se uvrstili na zaključni turnir četverice.

Tam bodo poizkušali osvojiti osmi zaporedni in dvaindvajseti skupni pokalni naslov. Celjani s tem ostajajo tudi edina ekipa, ki se je do sedaj uvrstila na vse zaključne turnirje, oziroma finala v zgodovini tega tekmovanja.

Zmaga Trebanjcev v Zlatorogu pred dnevi je domačinom dala krila in upanje, da lahko v četrtini finala Pokala Slovenije pripravijo presenečenje in izločijo Celje Pivovarna Laško za katere zaradi težav z alergijo ni mogel zaigrati prvi vratar Klemen Ferlin. Odsotnost slednjega se je v uvodnem delu tekme zelo poznala, saj so Trebanjci po sedmih minutah vodili za dva (6:4). Celjani so uspeli hitro izenačiti, ko je bil v tem delu najuspešnejši strelec Kodrin, v drugi polovici prvega dela pa je vodilno vlogo prevzel Accambray, ki je bil s šestimi zadetki prvi strelec prvega polčasa. Celjani so na polovici prvega dela prvič na tekmi povedli, vendar so domači, po nekaj izključitvah Celjanov, pobegnili na tri zadetke. Celjani so stopili na plin in do konca polčasa rezultat izenačili.

Tudi v drugem delu so Celjani nadaljevali z igro, ki so jo prikazali v zadnjih minutah prvega polčasa. Trebanjci nikakor niso uspeli zaustavljati celjskega naleta, prav tako pa je bila pot do gostujočih vrat izjemno težka. Na polovici drugega polčasa so domači sicer še imeli nekaj upanja, saj so zaostajali le za tri, a v zadnji četrtini tekme niso več uspeli ogroziti Celjanov, katerih prednost se je samo še višala. Največ so vodili za 9 zadetkov, na koncu pa je bila razlika sedem.

Najboljši strelec tekme je bil Accambray (9), po šest pa sta jih dodala Kodrin in Razgor. Celjanom je do danes uspela uvrstitev na zaključni turnir ali v finale v prav vsaki izvedbi tekmovanja. Na letošnjem zaključnem turnirju, ki bo 11. in 12. maja, bodo poizkušali osvojiti še 22. naslov, ko se bodo za naslov borili z Gorenjem Velenje, RK Sviš Ivančna gorica (ki je presenetljivo izločil Ribnico) ter zmagovalcem dvoboja med Grosupljem in Krko.

RK Trimo Trebnje : RK Celje Pivovarna Laško    26:33 (16:16)

Dvorana OŠ Trebnje, 450 gledalcev, sodnika: Lah, Sok

RK Trimo Trebnje: Hasič, Urbič 1 obramba, Brana 12/1 obramb; Marko Kotar 3, Seferović 5, Dobovičnik 3, Matic Kotar 1, Miha Kotar, Udovič 6/1, Sašek, Majzelj, Redek 1, Bojanić 3, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3; trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 2 min, 7-metrovke: 1/2

RK Celje Pivovarna LaškoMlakar, Pantjar 16/1; Vujović 4, Jurečič, Malus 1, Razgor 6/2, Ovniček 1, Marguč 2, Nenadić, Accambray 9/3, Kodrin 6, Horžen 2, Makuc 2, Anić, Bećiri; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min, 7-metrovke: 5/7