Celjani zanesljivo napredovali v četrtfinale


Celjski rokometaši so v osmini finala pokalnega tekmovanja gostovali v Ljubljani. V dvorani Krim so že v prvem delu srečanja odpravili vse dvome o zmagovalcu.

Ljubljana : Celje Pivovarna Laško 28:45 (10:25)

Strelci Celja: Cokan 10, Janc 8, Mazej 6, Muhović 5, Žabić 4, Antonijević in Martinović 3, Ivanković 2, Knez 1

Celjani so že v 7. minuti ušli na 6 golov prednosti, ko so povedli z 2:8. Celjsko vodstvo je iz minute v minuto naraščalo. Prednost je bila v 12. minuti že dvomestna (4:14).

Na odmor sta ekipi odšli z visokim vodstvom Celja (10:25). Izjemno je branil celjski vratar Gal Gaberšek, ki je v prvem polčasu zbral kar neverjetnih 16 obramb. V drugem delu srečanja je priložnost za igro dobil debitant Jakob Aljaž Primožič. 17-letnik je na debiju vpisal 6 obramb.

Vratar Jakob Aljaž Primožič

Srečanje je bilo odločeno že v zgodnji fazi, zato so rokometaši lahko preostanek tekme odigrali povsem sproščeno, svojo prednost pa so zgolj še nadgradili. Končni izid je bil tako zanesljivo v prid pivovarjev, in sicer 28:45. Z zmago so si priigrali uvrstitev med najboljših 8 ekip pokalnega tekmovanja.

S tem so zaključili tekmovalno leto 2022, sledi pa zaslužen počitek vse do januarja, ko bodo rokometaši Celja pričeli s pripravami. To pa ne velja za Gala Gaberška, Tadeja Mazeja, Aleksa Vlaha, Stefana Žabića in Tima Cokana, ki jih čakajo priprave na prihajajoče svetovno prvenstvo, kjer bodo zastopali barve slovenske zbrane vrste. Yassine Belkaied bo zastopal Tunizijo.

Simon Valant, foto: RK Celje Pivovarna Laško/Facebook