Celjani zimske priprave zaključili s šestimi tekmami in štirimi novimi okrepitvami: ”Sami sebi bomo največji nasprotnik”


Nogometni klub iz Celja se je na spomladanski del sezone pripravljal na Hrvaškem in v Turčiji. V okviru priprav so Celjani odigrali šest pripravljalnih obračunov, dejavni pa so bili tudi izven nogometnih igrišč. Moštvo so namreč doslej okrepili štirje novinci, prav toliko nogometašev pa se je moralo tudi posloviti. 

Celjani so prvo tekmo v letu 2024 odigrali v Rovinju, kjer so se udarili z Dinamom iz Zagreba. Aktualni hrvaški prvaki, ki so bili v tistem trenutku že globlje v fazi priprav v primerjavi s Celjem, so slavili z 2:0.

Sledil je dvoboj z Osijekom, ki je po zadetku Egorja Pruceva pripadel Celjanom. Varovanci Damirja Krznarja so se nato odpravili na jug Turčije, kjer so na treh tekmah vknjižili zmago, remi in poraz. S 3:1 so ugnali Prishtino (David Zec, Gregor Bajde in Marco Dulca), remizirali s Pogonom iz Szczecina (1:1) ter klonili proti zasedbi Austrie Lustenau (0:1).

Ob povratku v knežje mesto jih je čakalo še zadnje dejanje priprav, in sicer generalka na domačih tleh proti ekipi Aluminija iz Kidričevega. Le to so opravili uspešno, za zmago 4:1 pa sta poskrbela Prucev in Denis Popović, ki je dosegel hat-trick.

”Verjamem, da začetek spomladanskega dela pričakujemo pripravljeni. Celoten fokus je sedaj na Muri. Seveda je tukaj še nekaj stvari, ki jih bomo izboljšali, a moramo biti zadovoljni,” je ob zaključku priprav dejal hrvaški strokovnjak Krznar.

Njegove besede je podkrepil celjski kapetan Popović: ”Nadaljevanje prvenstva pričakujemo dobro pripravljeni. V spomladanskem delu bo vse odvisno od nas. Sami sebi bomo največji nasprotnik. Zagotovo imamo dovolj kvalitete, da nam bo uspelo priti do želenih ciljev.”

V zimskem prestopnem roku zaenkrat štirje prihodi in štirje odhodi

Celjsko moštvo so v tem zimskemu prestopnem roku okrepili bočni branilec Aljaž Krefl, napadalec Sunday Adetunji in krilna napadalca Roland Aarons ter Luka Menalo. Igralne minute so na pripravah znova pripadle tudi Mariu Kvesiću in Aljoši Matku, ki se po daljši odsotnosti vračata v celjski kader.

To vsekakor povzroča sladke skrbi trenerju Krznarju, ki na izredno močno zasedbo Celjanov pravi: ”V zadnjih 10, 15 oziroma 20 dnevih sem imel velikokrat težavo koga, kdaj, v katerem trenutku in koliko časa naj dam igrati.”

Na drugi strani so se s tem celjska vrata zaprla Lovru Bizjaku, Julienu Lamyju in Vidu Kodermanu, ki so se sporazumno razšli s celjskim prvoligašem.

Lamy bo odslej igral v dresu Mure, Koderman za Radomljane, medtem ko prihodnost Bizjaka še ni povsem znana. Celje je prav tako zapustil tudi Vid Justinek, ki je okrepil drugoligaša iz Slovenske Bistrice.

Celjani bodo v državnem prvenstvu, kjer zasedajo vrh lestvice s kar desetimi točkami naskoka pred ljubljansko Olimpijo, na delu znova v nedeljo, ko na Stadion Z’dežele prihaja Mura.

Lestvico zagotavlja Sofascore