Celjanka do naslova evropske prvakinje in podprvakinje


Larisa Žagar Slemenšek se iz Turčije v domače Celje vrača s kar dvema medaljama, in sicer zlato ter srebrno. Osvojila je namreč naslov evropske prvakinje in podprvakinje v dveh disciplinah kickboxinga.

V turški Antalyi se je odvilo Evropsko prvenstvo v kickboxingu za članice in člane. Na tekmovanju je nastopilo 864 tekmovalcev iz 39 držav, med njimi tudi reprezentanca Slovenije s 28 tekmovalci v petih disciplinah. Reprezentanco so poleg trenerja celjskega Hyonga, Uroša Bernarda, zastopale tudi njegove klubske varovanke Larisa Žagar Slemenšek in Maša Kenjalo.

Larisa je nastopila v kar dveh disciplinah, in sicer point fight (PF ) in light contact (LC). Tekmovanje je začela v kategoriji PF z zmago nad tekmico iz Norveške. Nato si je mesto v finale prislužila z borbo proti hrvaški predstavnici, v finalni borbi pa je morala priznati premoč Italijanki. Tako je zasedla odlično 2. mesto na Evropskem prvenstvu v kickboxingu.

Larisa Žagar Slemenšek po zmagi nad tekmovalko iz Velike Britanije.

V svoji primarni disciplini LC, se je 19-letna Larisa najprej pomerila z Italijanko, v naslednjem krogu pa je premagala še tekmovalko iz Velike Britanije. V finalu je nastopila zelo suvereno in brez težav pokazala premoč nad Poljakinjo ter tako osvojila naziv evropske prvakinje v kickboxingu, disciplina LC (light contact).

Maša Kenjalo je nastopila v disciplini LC. Žal je morala priznati premoč nasprotnice iz Hrvaške že v svojem prvem nastopu na tem prvenstvu, s čimer se je njeno tekmovanje tudi zaključilo.

Larisa si je z osvojenimi rezultati na Evropskem prvenstvu priborila vstopnico na prestižno tekmovanje World combat games, ki bo prihodnje leto oktobra v Savdski Arabiji.

Simon Valant