Celjanka s kapetanskim trakom popeljala Slovenke do naslova evropskih podprvakinj


Po dveh četrtih mestih na evropskem in svetovnem prvenstvu je slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede na nedavno končanem evropskem prvenstvu, ki ga je gostila Italija, končala kot podprvakinja.

Ekipa Slovenije; foto: PVE

Slovensko ekipo je do medalje kot kapetanka popeljala Celjanka Lena Gabršček. Skupaj s soigralkami je edini poraz doživela v finalu proti gostiteljicam z 1:3 (-17, 22, -16, -22).

V jadranskem letoviškem mestu Caorle, ki se nahaja uro vožnje od Slovenije, so naše reprezentantke prišle do prvega odličja v tej zvrsti odbojke po desetih letih, skupno pa je bila to jubilejna 10. slovenska medalja na evropskih prvenstvih.

V predtekmovalni skupini so Slovenke dobile vse štiri tekme s 3:0, brez izgubljenega niza pa so zmagale tudi v četrtfinalu proti zasedbi Hrvaške. V polfinalu so s 3:1 ugnale Nemke.

Na tekmovanje so se pripravljale v Braslovčah, od koder prihaja tudi selektor Simon Božič. V njegovi izbrani vrsti je vidno vlogo igrala tudi Suzana Ocepek, ki prihaja iz Tabora pri Vranskem.

Gabršček je o uspehu med drugim dejala: “Finale smo si priigrale res suvereno. Mislim, da smo si mogoče malo preveč želele prvega mesta. Ne bi rekla, da smo se ustrašile Italijank, smo pa pregorele v želji.”