Celjankam nov naslov “grozi” že v petek


V drugi tekmi finalne serije ženskega državnega prvenstva v košarki so Celjanke na gostovanju v Kranju napravile korak k svoji 14. tovrstni lovoriki.

Po precej izenačeni prvi četrtini so cinkarnarke v drugi zaigrale veliko bolj odločno in ob polčasu vodile za 19 točk.

Po glavnem odmoru so bolje nadaljevale Gorenjke, ki so gostjam v tretji četrtini dovolile doseči samo 7 točk. Še bolje so gostiteljice igrale v zadnjem desetminutju. Slabi dve minuti do konca so prišle na 8 točk zaostanka, vendar je celjska zasedba v končnici ohranila svojo prednost.

TRIGLAV : CINKARNA CELJE 62:69 (19:22, 10:26, 11:7, 22:14) [0:2] Slonjšak 19, Krošelj 13, Ocvirk 12 (11 skokov), Friškovec 10, …

Ernest Novak, trener Triglava: “Odigrali smo zelo dober drugi polčas, predvsem kar se tiče energije in želje. Vendar en polčas proti ekipi kot je Celje ni dovolj. Pokazali smo na kakšen način lahko igramo proti njim in za tekmo v Celju se bo morala priključiti še kakšna igralka.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam mojim košarkaricam za zmago. Na tekmo smo bili dobro pripravljeni. Na začetku srečanja smo igrali s premalo energije, v drugi četrtini pa zadeve postavili na svoje mesto. Na koncu smo zdržali pritisk Kranjčank in prišli do pomembne zmage v gosteh.”

V petek, 18. maja, bo v Celju ob 18.00 tretja, morebiti zadnja tekma sezone, saj se finalna serija igra na tri zmage.

*foto: Gojko Kusić

magnifico-celje-polsi-klik