Celjanke do zmage v Šabcu, sledi zaključni turnir v Podgorici


Celjske košarkarice so minuli teden gostovale pri Dugi iz Šabca. Cinkarnarke pričakovano večjih težav niso imele, nasprotnice so namreč odpravile z visoko razliko.

Duga : Cinkarna Celje 53:89 (6:28, 9:24, 26:18, 12:19)

Strelke Celja: Loomis 19, Debeljak in Jelenc 16, Simmons 9, Čeh in Seničar 8, Bartelme 7, Anžič 4, Žibert 2

Celjanke so si že v prvem polčasu priigrale prednost, ki je že bolj ali manj pokopala vse upe domačih igralk. Na odmor je namreč Cinkarna odšla s prednostjo 37 točk (15:52). V tretji četrtini so sicer Cinkarnarke malce popustile in dopustile Srbkinjam, da se približajo, toda v zadnjem delu igre so znova prestavile v višjo prestavile in zanesljivo slavile s 53:89. Najbolj učinkovite igralke so bile Mojca Jelenc, Lea Debeljak in Sara Loomis. Slednja je bila izbrana tudi za najboljšo posameznico odigranega kroga.

Damir Grgić, trener Celja, po tekmi: ”Čestitke igralkam na zasluženi zmagi. Definitivno sem lahko zadovoljen le s prvim polčasom. Drugi polčas nismo držali koncentracije, vendar vseeno, zasluženo visoka zmaga. Sedaj počasi prehajamo v najbolj pomemben del sezone, tako, da upam, da se dobro spočijemo in pripravimo za naslednje tekme.”

To je bila tudi zadnja tekma v okviru WABA lige pred zaključnim turnirjem, ki bo v Podgorici. Celjanke se bodo v polfinalu 25. marca pomerile s tretjeuvrščeno Vojvodino iz Novega Sada. Drug polfinalni par bosta sestavljali Budučnost iz Črne gore in Montana iz Bolgarije.