Celjanke Dubrovčankam vzele voljo do košarke


Sinoči se je začelo tekmovanje v ženski jadranski košarkarski ligi, slovensko čast pa kot edina ekipa brani Cinkarna Celje, ki tudi brani naslov prvakinj.

V dvorani Gimnazije Celje – Center so včeraj košarkarice dubrovniške Raguse doživele pravi pogrom, saj je celjska vrsta, ki je igrala brez poškodovane Afroameričanke Oderah Chidom, zmagala kar za 58 točk.

Gostiteljice so bile boljše vseskozi, le v začetku tretje četrtine sta imeli obe ekipi strelski post, na koncu pa domačim dekletom zmage ni uspelo zaokrožiti s stotico. Cinkarna je zadela 13 trojk ob polovičnem učinku.

Odlično tekmo sta odigrali sestri Andjela in Nikolina Delić, ki sta v Celje prišli iz Sarajeva. O razmerju moči priča tudi podatek o podajah za koš, kar je Celjankam uspelo 27-krat, Dalmatinkam pa le devetkrat.

CINKARNA CELJE : RAGUSA 99:41 (32:7, 26:15, 15:6, 26:13)
Slonjšak 16 (10 skokov), Delić N. 14 (5 prid. žog, indeks 21), Ocvirk 12, Friškovec 11, Marić 11 (15 skokov), …

Zdravko Kitin, trener Raguse: “Že dolgo nismo igrali s tako močnimi nasprotnicami. Celjskim gledalcem se opravičujem za slabo predstavo in verjamem, da bomo v nadaljevanju boljši. Moramo se privaditi na mednarodno tekmovanje.”

Ostali tekmi skupine B

Partizan 1953 : Medveščak 65:61
Montana 2003 : Kraljevo 82:61

Naslednji teden je na vrsti gostovanje v bolgarski Montani. Zaradi stavke sodnikov se v soboto ne bo začelo državno prvenstvo, Celjanke pa bi sicer morale gostovati pri Ježici v Ljubljani.