Celjanke evropske mladinske prvakinje


Maribor je od četrtka do nedelje gostil evropsko prvenstvo v taekwondoju sloga ITF. V športni dvorani Lukna je v štirih dneh nastopilo 642 tekmovalcev in tekmovalk iz 28 držav. Dobršen del slovenske reprezentance so predstavljali tudi člani celjskega kluba Hyong, ki so našo državo odlično zastopali.

Športni Klub Hyong z evropskega prvenstva domov prinaša zlato medaljo s Tino Baloh, sicer iz kluba Pon do Kwan Zagorje, ki pa pri Celjanih dodatno trenira že nekaj mesecev. Drugo mesto in naslov evropskih podprvakinj sta si zaslužili Maša Kenjalo in Alisa Žagar Slemenšek.

Šopek kolajn sta dopolnila še Larisa Žagar Slemenšek, in sicer s 3. mestom, Kemal Kabilović pa si je skupaj s fanti v ekipnih borbah prisvojil srebrno medaljo.

taekwon-do-evropske-prvakinje_april_2018_tatamiZadnji dan evropskega prvenstva se je v mariborski dvorani odvijal hud boj. Punce slovenske mladinske ekipe, kljub poškodbam, ves čas tekmovanja niso popustile. Borile so se kot levinje in se v finalu v borbah z ruskimi reprezentkami resnično izkazale ter slavile. Celjanke Alisa in Larisa Žagar Slemenšek ter Maša Kenjalo, Tina Baloh in Zala Rozina iz Pon do Kwan Zagorje, ki sta v Celju trenirali posebej za evropsko prvenstvo ter Petra Gobec iz Taekwon-do kluba Ahac so postale ekipne mladinske evropske prvakinje.

Trener ostal brez besed

taekwon-do-evropske-prvakinje_april_2018_borbaTrener celjskega Kluba Hyong in eden izmed reprezentančnih trenerjev Uroš Bernard je ob veliki zmagi povedal: »Za kar smo dolge mesece garali v telovadnici in po drugih turnirjih, se je danes obrestovalo. Punce so dale vse od sebe. V določenih sitiacijah se mi zdi, da sem pričakoval od njih preveč, a nikakor razočarale. Vsaki je uspelo dati od sebe kar so lahko, svoj maksimum,« ter dodal: »Kljub težavam s poškodbami nam je s pametnim pristopom uspelo premagati vse ekipe. Ponosno dodaja, da so se dekleta uspela rešiti iz številnih nemogočih situacij in na koncu tudi zmagati. Bernard priznava, da je tokrat ostal brez besed, ko mu je 15-letna tekmovalka, ki se je borila kljub bolečinam ob poškodbi, rekla: »Če je volja dovolj velika, se da premagati vse.«