Celjanke na zadnji domači tekmi rednega dela potrdile napredovanje v ligo za prvaka


Rokometašice Celja so na svoji zadnji domači tekmi rednega dela državnega prvenstva ugnale novomeško Krko. S tem so Celjanke potrdile napredovanje v ligo za prvaka, kjer bodo moči merile najboljše štiri ekipe prvega dela. 

Z’dežele Celje : Krka Novo mesto 29:24 (15:10)

Celje: Marković 9, Zulić 5, Kadić 5, Kovačič 3, Regner 3, Žener 2, Bukovec 1, Šantej 1

Celjske rokometašice so izvrstno odprle tekmo proti zadnjeuvrščeni Krki. Novomeščankam so v uvodnih 10 minutah dopustile doseči zgolj en zadetek (6:1). Varovanke Miše Marinček so se odlepile na visokih sedem golov prednosti (11:4), Krka pa je nato tik pred odhodom na odmor nekoliko omilila zaostanek (15:10).

Celjanke so bile suverene tudi v drugem delu igre. Zasedbi iz Novega mesta niso dovolile, da bi resneje ogrozile domačo prednost. Povsem zaslužena zmaga, ob kateri so bile strelsko najbolj razpoložene Ema Marija Marković, Azra Zulić in Zana Kadić, je tako ostala v domačem Golovcu. Klara Hrovatič je zbrala 12 obramb.

Ema Marija Marković (Foto: Franci Hrovatič)

“Tokrat smo s puncami odigrale zadnjo domačo tekmo rednega dela. Pokazale smo borbeno in zbrano igro. Res sem ponosna na svoje punce,” je po tekmi dejala Marković, ki je dosegla devet zadetkov in bo del slovenske reprezentance na dveh prihajajočih kvalifikacijskih tekmah s Francijo.

Celjske rokometašice v rednem delu prvenstva čaka le še gostovanje v Litiji, ki bo 9. marca po reprezentančnem premoru.

Slovenske reprezentantke mlajših kadetinj bodo v Podgorici med 26.2. in 3.3. sodelovale na Mediteranskih igrah, med izbrankami pa so tudi štiri dekleta celjskega kluba: Zala Petek, Lenja Ripak, Tiana Novak in Sara Selčan.