Celjanke nadoknadile velik zaostanek, vodile in na koncu trepetale za zmago


Celjske košarkarice so sinoči odigrale prvo domačo tekmo drugega dela ženske jadranske lige. Gostje iz Sarajeva bi se z zmago približale Celjankam v borbi za četrto mesto, ki vodi na zaključni turnir, v razburljivem srečanju pa je na koncu tesna zmaga ostala v knežjem mestu. Varovanke Damirja Grgića so nadoknadile velik zaostanek, saj so gostje vodile tudi že za 19 točk.

V domači zasedbi tokrat ni bilo kar štirih igralk, ki so manjkale zaradi bolezni ali poškodb. Ekipa iz Sarajeva je tekmo začela bolje in v prvi četrtini narekovala ritem. To jim je uspevalo tudi z okrepitvijo iz ZDA, ki je pripomogla, da so gostje po 10 minutah vodile za sedem točk.

Celjankam nikakor ni stekel met, na drugi strani gostje pa so se gostje oddaljevale in to kljub minutama odmora domačega stratega. Na polovici druge četrtine je bilo na semaforju zaskrbljujočih 16:34. Domačinkam igra ni stekla niti v naslednjih minutah, a se vsaj razlika ni več povečevala. Ob polčasu je znašla 14 točk.

Po glavnem odmoru so na veselje domačega občinstva domača dekleta pokazala povsem drugačen obraz. V dobrih štirih minutah so athletinje uspele priti do izenačenja. Gostujoči trener se je ob tem razburil, sodniki pa so ga izključili.

Nekaj časa sta bili potem ekipi izenačeni v zaključku tretje četrtine pa so Celjanke z manjšo serijo pobegnile na 68:61.

Po 34 minutah je Athlete povedel za devet točk, a Celjanke vseeno niso uspele predčasno odločiti tekme. Nekaj tudi na rovaš rotacije, ki je vključevala le pol ducata igralk. Vztrajno ženstvo iz Bosne je v dveh minutah prišlo le na dve točki zaostanka in srečanje je postalo povsem negotovo. Dve minuti do konca je kapetanka Larisa Ocvirk zadela trojko za 85:80, a so gostje vrnile za enako mero. Annamarija Prezelj, ki je skupaj dosegla 24 točk, je zadela oba prosta meta, gostje pa so pol minute pred koncem znižale na 87:85. Celjankam v naslednjem napadu ni uspelo zadeti, gostje pa so se odločile, da ne bodo šle na podaljšek, a na srečo slovenske ekipe zgrešile met za tri točke.

Athlete Celje : Play Off Ultra Sarajevo 87:85 (16:23, 16:23, 36:15, 19:24)

Lestvica

  Ekipa Z/P Točk
1. Montana 2003 6/2 14
2. Athlete Celje 6/2 14
3. Beroe 6/1 13
4. Buducnost Bemax 5/2 12
5. Triglav 3/5 11
6. Play Off Ultra 3/5 11
7. Partizan 1953 1/7 9
8. Crvena zvezda 1/7 9

Naslednji teden celjsko zasedbo čaka gostovanje pri beograjskem Partizanu.