Celjanke niso zmogle dovolj resnega pristopa in izgubile za točko


Po tednu dni so celjske košarkarice znova igrale tekmo WABA lige, kjer so se v tekmi, ki ni pomenila veliko nobeno od ekip, pomerile z edino preostalo slovensko ekipo v ženskem jadranskem tekmovanju.

V izjavi pred tekmo je gostujoči trener Bojan Lazić Celjankam prepustil mesto absolutnih favoritinj, Damir Grgić pa si je na drugi strani želel zelo resnega pristopa. Stratega sta imela za omenjeno vsak svojo računico …

Po začetnih 2:6 so domače košarkarice dosegle serijo 8:0 in v prvi četrtini povedle z največ petimi točkami prednosti. Da bo to nekoliko nenavadna tekma je govorilo dejstvo, da Celjanke v prvem desetminutju niso zadele za dve točki, a so vtis popravile s tremi trojkami.

Ekipi sta bili v drugi četrtini povsem blizu, v izteku polčasa pa je rahla pobuda pripadla kranjski vrsti, ki je blestela z meti za tri točke, saj je v tem delu igre zadela pet. Triglavanka Sara Meden je v drugi periodi dosegla 11 točk. 

S petimi točkami do takrat nevidne Annamarie Prezelj na začetku drugega polčasa so Celjanke povedle za točko, potem pa sta obe ženstvi praktično do konca tretje četrtine vzdrževali pat položaj. V 30. minuti je Athlete vendarle prišel do prednosti štirih točk. 

Domača zasedba je po treh minutah zadnje četrtine vodila za pol ducata točk, a je vztrajnim gostjam v naslednjih treh minutah uspelo prevzeti vodstvo. Z drugo zaporedno trojko Urške Žibert in brez anemične centrice Aide Kalušić so Gorenjke tri minute pred koncem povedle 56:58. Sledile so točke izza črte prostih metov, Celjanke pa bi v zadnjem napadu morale zadeti trojko, da bi izsilile podaljšek. Prezelj je zadela ob zvoku sirene, vendar je metala iz polja za dve točki, tako da so se Kranjčanke drugič v tej sezoni veselile zmage v knežjem mestu.

Ahtlete Celje : Triglav 60:61 (13:10, 16:23, 19:11, 12:17)

Prezelj 16, Evans 12 (18 skokov), …

Lestvica

    Z/P Točke
1. Montana 2003 9/3 21
2. Beroe 8/3 19
3. Buducnost Bemax 8/3 19
4. Athlete Celje 7/4 18
5. Crvena zvezda 4/7 15
6. Triglav 4/7 15
7. Play Off Ultra 3/8 14
8. Partizan 1953 2/10 14

V četrtek, 23. februarja, Celjanke gostujejo v Sarajevu pri predzadnji ekipi, dva dni kasneje pa bodo v domači dvorani proti slatinski Janini igrale polfinalno pokalno tekmo. Drugi par je Triglav : Ilirija, finale pa je na sporedu v nedeljo.