Celjanke po porazu nazaj na zmagovita pota v mednarodni ligi


Košarkarice Celja so v soboto v okviru lige WABA klonile v Podgorici. Budučnost jih je ugnala z 72:60. Že včeraj so se Celjanke ponovno merile v tem mednarodnem tekmovanju, ko so gostile bolgarsko Montano. Popravni izpit so več kot uspešno opravile in se veselile visoke zmage.

Cinkarna Celje : Montana 2003 99:59 (24:13, 23:15, 24:19, 28:12)

Strelke Celja: Loomis 22, Čeh 15, Debeljak in Štirn 10, Simmons in Jelenc 9, Uranker 7, Bartelme 5, Anžič in Krenk 4, Seničar in Stvarnik 2

Igralke Cinkarne so osredotočeno pričele dvoboj, na katerem Bolgarke niti enkrat samkrat niso uspele povesti. Celjanke so prvo četrtino dobile s 24:13. Podobno se je tekma odvijala tudi v drugi četrtini, kar je Cinkarni ob odmoru prineslo vodstvo z 19 točkami (47:28).

Tretjo fazo obračuna sta izvrstno odprli Taylah Simmons in Sara Loomis, ki je bila z 22 točkami tudi najboljša strelka tekme. V zadnji del srečanja sta ekipi vstopili z izidom 71:47, dvomov o zmagovalcu pa praktično ni bilo več.

Prednost Celja je še naprej rasla, vrhunec pa je dosegla v zadnji minuti, ko je znašala že kar 40 točk. Košarkarice Cinkarne so na koncu slavile z 99:59. Blaža Čeh je vpisala dvojni dvojček, ob 15 točkah je prispevala še 10 asistenc.

Trener Celja Damir Grgić po tekmi: ”Čestitam ekipi na zasluženi zmagi. Čestitam tudi ekipi Montane. Enostavno poskušamo izkoristiti vsako tekmo, da pridemo nazaj v ritem, ki smo ga bili deležni pred reprezentančno pavzo in danes mislim, da smo odigrali korektno tekmo. Mislim, da rabimo še nekaj časa, da čisto ujamemo ta ritem, vendar lahko sem zadovoljen s pristopom in to je v tem trenutku najbolj pomembno.”

Celjanke so že uvrščene na zaključni turnir mednarodne ženske regionalne lige Waba, ki bo 25. in 26. marca v Črni gori. Košarkarice iz knežjega mesta bodo branile naslov iz lanske sezone, prav v Podgorici pa so osvojile dva od svojih treh naslovov prvakinj. Še prej pa jih v sredo čaka gostovanje pri Dugi iz Šabca.

Simon Valant