Celjanke postale državne prvakinje v futsalu


Celjska ženska futsal ekipa je v finalu državnega prvenstva proti ekipi Slovenske gorice slavila še na tretji tekmi zapored. S tem so Celjanke še tretjič zapored postale državne prvakinje.

Celje : Slovenske gorice *5:5 (3:0)
Tanšek (10'), Ložar (11'), Srnec (14'), Kos (21'), Alegro (34'); Šnofl (23', 27'), Nikl (24'), Vrabel (26'), Bačar (27')

Celjanke so na prvi tekmi v Celju slavile s 3:1, na drugi, ki je bila odigrana v Spodnjem Dupleku pa s 3:4. Takrat so spisale preobrat in izid iz 3:1 obrnile sebi v prid, kar jim je omogočilo, da so v tretjo tekmo vstopile z dvema zmagama, potrebovale pa so zgolj še eno. Do te je prišlo na izredno dramatičen in napet način, ko so v dvorani I. gimnazije v Celju celjske igralke bile bolj uspešne pri izvajanju šestmetrovk.

Celjanke so precej bolje odprle tekmo in so ves čas ogrožale gostujoča vrata. Do zasluženega vodstva so prišle v 10. minuti, ko je v polno zadela Vanja Tanšek (1:0). Celjska ekipa je nato potrebovala zgolj nekaj sekund, da je povišala svojo prednost. Tokrat je po podaji iz kota zadetek prispevala Anja Ložar (2:0). Dominacija Celja se je še naprej nadaljevala, v 14. minuti pa je dobro podajo Nine Žižek kronala Gaja Srnec (3:0).

Tudi drugi del tekme so varovanke Draga Adamiča odprle sanjsko. Andreja Nikl je na golovi črti z roko preprečila zadetek, zato je domačinkam pripadel strel iz šestih metrov, ki ga je uspešno izvedla Sergeja Kos (4:0). Vse je že dišalo po gladko zmagi Celja, toda sledile so črne minute in globoka kriza Celjank. Najprej je protinapad uspešno zaključila Rebeka Šnofl (4:1), nato pa še Andreja Nikl (4:2).

V 25. minuti je v polno zadela še Tanja Vrabel in tako Slovenske gorice približala na minimalni zaostanek (4:3). Sledil je nov zadetek Rebeke Šnofl (4:4), dvorano Kajuh pa je nato povsem šokirala še Rebeka Bačar (4:5). Gostjam je torej v zgolj 4 minutah uspel neverjeten preobrat, toda Celjanke so 6 minut pred koncem tekme izid poravnale. Za končnih 5:5 je poskrbela Tjaša Alegro, sledili pa so streli iz šestih metrov.

V celjskem taboru so v polno zadele Anja Ložar, Sergeja Kos, Vanja Tanšek, Maša Novak in Ines Ermenc, slednja pa je prav tako zbrala eno obrambo, ki je zadostovala za novo slavje Celjank.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate celotno tretjo tekmo: