Celjanke postale pokalne podprvakinje


Sinoči sta se v finalu ženskega pokalnega futsal tekmovanja v Podčetrtku pomerili zasedbi Celja in primorske Košane, ki sta tudi vodilni v ženski ligi.

Celjanke so začele odločno, vendar niso uspele ugnati nasprotne vratarke. Edini zadetek v prvem polčasu je v 13. minuti dosegla Košana.

Anja Ložar; foto: NZS

Celjska zasedba je v začetku drugega dela znova pritisnila, vendar ni uspela priti do izenačenja. Košana je v 27. minuti vodstvo povišala, kmalu za tem pa so Primorke, ki svoje tekme igrajo v Pivki, izkoristile še šestmetrovko. Tekma je bila dokončno odločena, ko je bilo štiri minute pred koncem 4:0, v isti minuti pa še 5:0. Za Celjanke je edini zadetek v predzadnji minuti s šestmetrovke prispevala Sergeja Kos.

Košana : Celje 5:1 (1:0)
1:0 – Kajtazi (13.’), 2:0 – Čibukčić (27.’), 3:0 – Žvokelj (29.’/6 m), 4:0 – Žvokelj (36.’), 5:0 – Bucik (36.’), 5:1 – Kos (39.’/6 m)

Blaž Adamič, trener ŽNK Celje: „Najprej bi čestital ŠD Košani za pošteno zmago, zaslužili so si jo. Naša energija je bila prava, a smo padli na naših osnovah, tu mislim predvsem na realizacijo in prekinitve.“

Ines Ermenc; foto: NZS

Pred začetkom tekme je nagrado za najboljšo igralko leta 2023 je prejela članica celjske ekipe, Ines Ermenc. Enako nagrado je prvič prejela za leto 2021.

Ines Ermenc, ŽNK Celje: „Tale naslov igralke leta ima zelo grenak priokus. Dobiti tak naziv in potem izgubiti finale pokale, ti daje občutek, kot da v finalu nisi naredil dovolj. Smo ekipa, ki skupaj zmaguje in skupaj izgublja. Danes še jokamo, jutri glave gor in vse misli usmerjamo v državno prvenstvo.“