Celjske košarkarice prepričljivo dobile štajerski derbi, 7 igralk na širšem selektorjevem seznamu


Članice ŽKK Athlete Celje nadaljujejo z zmagovitim ritmom v državnem prvenstvu. V Mariboru so premagale tamkajšnji AJM in si s tem pripravile lepo popotnico pred zaključnim turnirjem četverice pokala, ki ga bodo gostile med vikendom.

Odločila druga četrtina
Prvih deset minut štajerskega derbija je bilo dokaj izenačenih. Po prvi četrtini so Celjanke vodile za točko (16:17). V drugi četrtini pa članice ŽKK AJM niso več zmogle držati ritma s celjsko ekipo. V dobrih 7 minutah so varovanke Damirja Grgiča naredile delni rezultat 1:17 in tekmicam ušle na varno razdaljo. Do konca prvega polčasa so Mariborčanke nekoliko zmanjšale visoko razliko (27:38).

V tretji četrtini sta obe ekipi dosegli po 20 točk, celjske košarkarice pa so dvome o zmagovalcu razrešile v zadnji četrtini, ki so jo dobile z 10 točkami razlike. Za zmago z rezultatom 59:80 je Tina Trebec dosegla 21 točk, Teja Oblak jih je dodala 20. Najboljša strelka tekme je bila Mariborčanka Kristina Baltič s 25 točkami.

Celjski strateg Damir Grgič je po tekmi povedal: “Za našo ekipo je to znova pomembna zmaga v boju za končno prvo mesto v Ligi za prvaka, ki nam v izločilnih bojih prinaša prednost domačega parketa. Obenem je bilo to srečanje tudi dobra priprava na sobotni polfinalni obračun v pokalnem tekmovanju, kjer se še enkrat srečamo z AJM-jem.”

Konec tedna Celjanke gostijo zaključni turnir četverice Pokala članic. V sobotnih polfinalih se bosta pomerila Celje in AJM ter Grosuplje in Triglav. Finale bo v nedeljo ob 17. uri.

AJM : Athlete Celje 59:80 (16:17, 11:21, 20:20, 12:22)

Celje: Abramovič 9, Gajič 5, Orozovič 9, Oblak 20, Petrovič, Klavžar, Gabrovšek 5, Jagodič 10, Trebec 21, Bošnjak 1. Trener: Damir Grgič

Statistika

Zrinski računa na sedmerico Celjank
Selektor ženske članske reprezentance Boris Zrinski je objavil širši seznam kandidatk za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. Med 30-terico igralk je tudi 7 članic ŽKK Athlete Celje. To so Rebeka Abramovič, Nina Gabrovšek, Lea Jagodič, Anja Klavžar, Živa Macura, Teja Oblak in Tina Trebec.

FOTO: Celjanke in Mariborčanke se bodo srečale tudi v polfinalu Pokala članic (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.