Celjanke samo enkrat zaostajale, a izpadle


Celjske rokometašice so se v osmini finala pokalnega tekmovanja danes merile s tradicionalno izjemno neugodnimi Novomeščankami. 

Mesninarke so v Golovcu tekmo odprle s 3:0, a so Dolenjke zaustavile njihov nalet in izenačile. V nadaljevanju so imele gostiteljice rahlo pobudo, nekoliko bolj pa so se odlepile v 21. minuti, ko so povedle z 11:7. Ob polčasu je domača prednost znašala tri gole. V tem delu igre se je pri gostiteljicah odlikovala Eleonora Kodele, ki je dosegla 6 od svojih 8 golov.

Še bolje je Celjankam kazalo na začetku drugega polčasa, ko so povedle s 17:12. Še v 45. minuti je domača zasedba vodila za 4, potem pa gostjam dopustila, da so s serijo 4 golov prišle do izenačenja. Preko v drugem polčasu odlične Lare Hrnčić, ki je v drugm polčasu dosegla 7 od svojih 8 golov, so Celjanke v 57. minuti povedle 25:24. Agresivne krkašice so uspele znova izenačiti in nato sploh prvič na tekmi povesti. Zadnji celjski napad se ni končal učinkovito, kar je pomenilo, da se varovanke Sebastjana Oblaka, ki je imel veliko pripomb nad neizkušenima sodnikoma, poslavljajo od tega tekmovanja.

Z’Dežele : Krka 25:26 (15:12)

Kodele in Hrnčić 8, …

Celjanke v soboto čaka prvenstveno gostovanje v Zagorju ob Savi.

*slika je simbolična